Bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem? gibi soruların yanıtları sabah saatlerinden itibaren araştırılmaya başlandı. Ramazan ayı 24.gün iftar menüsü tarifleri için araştırma yapanlar en güzel tarifleri sofraları için hazırlamak istiyorlar. Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız şu dönemde sağlıklı ve doyurucu beslenmek için en hafif ve lezzetli yemeklerin tüketilmesi gerekiyor. Buna göre; haberimizin içerisinden Ramazan ayı 24.gün iftar menüsüne ulaşabilirsiniz. Buna göre; bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem?
Ramazan ayı iftar menüsü tarifleri güncel olarak araştırılıyor. Ramazan ayı 24.gün iftar menüsünde; yayla çorbası, sac oruğu, cevizli biber, iskefe böreği ve tatlı olarak da antep fıstıklı bademli burma yer alıyor.
Bugün ne pişirsem? İftara ne pişirsem?
MALZEMELER
YAPILIŞI
Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin. Kaynayan sudan 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma dökün ve ılıştırın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve pul biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
DIŞ HARCI İÇİN:
2 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar su
1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz
Yarım kg kıyma (2-3 kere çekilmiş)
İÇ MALZEME İÇİN:
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Tuz, karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
Tereyağı
SUNUMU İÇİN:
Cevizli biber
YAPILIŞI
İç harcı için kıyma ve kıyılmış soğanı ayçiçeği yağında kavurun. Ceviz, tuz ve karabiber ilave edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dış harç için bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve ıslatın. İçine kıyılmış soğan, kimyon, salça ve tuz ilave edip, yoğurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve tekrar yoğurarak hamur haline getirin. Harçtan cevizden büyük parçalar koparın ve tatlı tabağı büyüklüğünde ince olacak şekilde elinizle açın. Açtığınız 1 adet hamurun üzerine iç harçtan koyun ve diğer açtığınız hamurla üzerini kapatın. Kenarlarını iyice bastırarak kapatın. Kalan hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tavaya aldığınız tereyağında önlü arkalı kızartın.
MALZEMELER
1 adet küçük boy soğan
2 yemek kaşığı tepeleme biber salçası (baş biberle de yapılabilir)
250 gram ceviz içi
5 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve suyu sıkılmış)
1 çay kaşığı kimyon, tuz
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi robottan geçirip, macun kıvamına getirin. Dilerseniz tek başına, dilerseniz sac oruğu ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
Aldığı kadar un
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
500 gram yağlı çökelek
Yarım demet maydanoz
YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN:
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI
Su ve tuzu yoğurma kabına alın. Sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan 12 adet beze yapın ve her birini oklava yardımıyla ince olacak şekilde açın. Açtığınız yufkaları kızgın sacın üzerinde önlü arkalı pişirin ve üst üste yerleştirin. Üzerini hafif ıslatın ve 10 dakika dinlendirin. Yufkalarınızın büyüklüğünde bir tepsiyi yağlayın ve içine 1 adet yufka serip tereyağı gezdirin. İç malzeme için çökelek ile kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın ve yufkanın üzerine serpin. Yeniden yufka serip tereyağı gezdirin ve tekrar çökelekli harç serin. Bu işlemi yufkalar ve iç malzeme bitene kadar uygulayın. En son üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Böreği alt üst edin ve sıcak fırında 15 dakika daha pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine tereyağı gezdirin ve dilimleyerek ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER
15 adet Medine hurması
30 adet badem
50 gram beyaz çikolata
2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
YAPILIŞI
Hurmaların üst kısımlarına kesik atarak şeklini bozmadan çekirdeklerini çıkartın. Her birinin içine 2'şer adet badem yerleştirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve hurmaların kesilmiş uçlarını çikolataya batırıp Antep fıstığına bulayın. Donması için pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine dizin. Çikolatası tamamen donduktan sonra servis yapın.