Görünüşüyle göz dolduran, lezzetiyle yedikçe yediren Piliç Topkapı Sarma yemeği, iftar sofrası hazırlığı için birçok kişinin tercih ettiği bir tariftir. Gelinim Mutfakta programının ardından Piliç Topkapı tarifi ve püf noktaları birçok kişinin merak konusu oldu. İşte Piliç Topkapı yapılışı ve malzemeleri…
PİLİÇ TOPKAPI MALZEMELERİ:
6 adet derili kemiksiz tavuk budu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
İç harçı için:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1'er çay kaşığı yenibahar, nane ve karabiber
Yeteri kadar tuz
TAVUK TOPKAPI NASIL YAPILIR?
1. Öncelikle pilav için pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp, suyunu iyice süzün.
2. Zeytinyağını tavaya alıp, dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Soğan ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam edin. Pirinç ekleyip, 10 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü, yenibahar, nane ve karabiber ilave edip tuzunu ayarlayın. Bir buçuk su bardağı suyu ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.
3. Ayrı bir yerde 1 adet açılmış tavuk budunu derisi dışarıda kalacak şekilde bir kâsenin içine yerleştirin. Ortasına pilav koyup, kenarda kalan tavuk parçalarını ortada birleştirin. Ters çevirip fırın tepsisine alın. Kalan tavuk butlarını da aynı şekilde hazırlayın.
PİLİÇ TOPKAPI PÜF NOKTASI
Tavuk topkapı yemeğinin en önemli püf noktası iç harcını hazırlarken fıstıkları zeytinyağında rengi dönünceye dek iyice kavurmaktır. Ayrıca iç harcına eklenen yenibahar yemeğin lezzetini daha da arttıracaktır.