Aşırı sıcaklar nedeniyle orman yangınları riskine karşı yürütülen çalışmalar hakkında AA muhabirine bilgiler veren Kahveci, hava sıcaklıklarının mevsim koşullarının çok üzerinde seyrettiğini, bunun da orman yangınları açısından büyük tehdit oluşturduğunu kaydetti.
Son haftalarda özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde orman yangınları açısından en riskli dönemin yaşandığını aktaran Kahveci, ''Yılbaşından bu yana ülkemizde 700 orman yangını çıktı. 720 hektar orman alanımız zarar gördü'' dedi.
Yurt genelinde her gün yaklaşık 10-15 civarında çeşitli nedenlerle orman yangınları çıktığını ifade eden Osman Kahveci, ''Aldığımız etkin tedbirlerle söz konusu yangınların bazılarını bir kaç dakika içinde, bazılarını ise ilk 15-20 dakika içinde söndürmek suretiyle müdahale ettik. Bugüne kadar herhangi bir büyük orman yangınıyla karşı karşıya kalmadık. İnşallah bundan sonra da büyük bir orman yangınıyla karşı karşıya kalmayız. Bu konuda bütün tedbirlerimizi aldık. Orman teşkilatı orman yangınlarına karşı kırmızı alarmda. Çıkacak her yangına en hızlı şekilde müdahale edebilecek şekilde kırmızı alarmda bekliyoruz'' dedi.
ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE SINIR ÖTESİ TİM
Orman Genel Müdürlüğü olarak sınır ötesi yangınlara müdahale için özel timler oluşturduklarını kaydeden Osman Kahveci, Antalya, Adana, Mersin, Muğla, İzmir, Balıkesir ve İstanbul'da hazır bekleyen ekiplerin, gerek havadan gerekse karadan gidebilecek şekilde hazır bekletildiğini belirtti.
Bir süre önce Suriye'de çıkan yangına sınır ötesi timlerin iki helikopterle müdahalede bulunduğunu bildiren Kahveci, ''Orman yangınlarıyla mücadelede ulusal ve uluslararası bir çember çiziyoruz. Çünkü ormanların dünyanın ortak değerleri olduğu bilinci ile hareket ediyoruz. Komşu ülkelerde çıkacak yangınlara müdahale için talep gelirse biz gitmeye hazırız'' dedi.