İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, pandemik A gribi nedeniyle kent genelinde çok sayıda okulda öğrenciler rapor alarak veya devamsızlık yaparak eğitimlerine ara verdi.
DOMUZ GRİBİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
DÜNYANIN DOMUZ GRİBİ HARİTASI
İŞTE DOMUZ GRİBİNDEN KORUYAN GIDALAR
Öksürük, nezle veya hastalık belirtileri gösteren öğrenciler, hastanelerde doktor muayenesinden geçirildikten sonra aldıkları raporla okula gitmiyor. Bazı öğrenciler de kendisini hastalıktan korumak için devamsızlık yapıyor. Rapor ve devamsızlık durumunun hastalığın Türkiye'de yaygınlaşması olan ilk dönemlerde daha fazla olduğu, ancak milli eğitim ve sağlık bakanlıklarının yaptığı çalışmalarla bu oranın şu anda ilk dönemlere göre daha da azaldığı belirtildi.
Okullardaki devamsızlık ve rapor durumunun eğitime ara verilecek bir noktada olmadığı öğrenildi. Okula gitmeyen öğrencilerin isimleri ve sayısı her gün okul yönetimleri tarafından valilik bünyesinde oluşturulan komisyona bildirilerek istatistik tutuluyor. Yetkililer, okula gelmeyen öğrencilerin giremedikleri dersleri telafi etmeleri amacıyla telafi derslerinin yapılabileceğini belirterek, öğrencilerin okullarda temizliğe ve hijyene dikkat etmeleri uyarısında bulundu.
TÖDER'DEN TATİLİN ERKENE ÇEKİLMESİ ÖNERİSİ
Bu arada, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneğinden (TÖDER) yapılan açıklamada, Türkiye'yi etkisi altına alan ''domuz gribi'' vakalarının gün geçtikçe arttığı, özellikle çocukların yoğunlukla etkilendiği virüs nedeniyle eğitimden de uzak kalmalarına neden olduğuna dikkat çekildi. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de domuz gribi vakalarının arttığı kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:
''Özellikle okullar gerçek anlamda tehdit altındadır. Öğrencilerin yaşları itibariyle bu hastalığa yakalanmaya yakın olmaları, kendilerini koruyacak öz bakım becerilerine sahip olmamaları, derslerde çok yakın ilişki içinde bulunmaları, hatta servislerde bu hastalık çocuklar için gerçekten tehdit haline gelmektedir. Zaten günümüzde en ufak bir grip, soğuk algınlığı şüphesi aileleri tedirgin etmekte ve çocuklarını okula göndermemektedir. Bu oranın arttığı tahmin edilmektedir. Bu nedenle 23 Ocakta sona erecek eğitim ve öğretim yılının birinci yarı yılının 15 gün öne çekilmesi öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailelerin hastalığa karşı direnç kazanmalarına imkan sağlayacaktır. Bu süreç içinde uzaktan eğitim yoluyla eğitim yapılarak ortaya çıkan boşluk kısmen de olsa giderilebilir.''