Bayram tatilinde yurt içi ve yurt dışı tatili yapmak isteyenler '' Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün sürecek?'' sorularına yanıt arıyor. Diyanet takvimine göre Kurban Bayramı tatil günleri merak ediliyor. Yoğun iş temposu ve sınav maratonunun ardından vatandaşlar 2019 Kurban Bayramı tatilini dört gözle beklemeye koyuldu.
2019 yılı Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. İşte Kurban Bayramı tarihi ve tatil günleri hakkında merak edilenler…
KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos 2019 Pazar gününe denk geliyor.
10 Ağustos 2019 Cumartesi: Arefe
11 Ağustos 2019 Pazar: Kurban Bayramı 1. gün
12 Ağustos 2019 Pazartesi: Kurban Bayramı 2. gün
13 Ağustos 2019 Salı: Kurban Bayramı 3. gün
14 Ağustos 2019 Çarşamba: Kurban Bayramı 4. gün
KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
Arefe gününün Cumartesi olması nedeniyle tatil Cuma iş günü sonunda başlayacak Perşembe gününe kadar sürecek. Perşembe ve Cuma gününü de izin kullanarak bayram tatilini 9 güne çıkarmak mümkün. Fakat resmi olarak henüz Kurban Bayramı tatili ile ilgili 9 gün açıklaması yapılmadı.
Kurban Bayramı önemi nedir?
Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur.
Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür.
Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.