Koru Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Bilal Kaçarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin, mahalle sakinlerinin cami ihtiyacı sebebiyle geçen yıl kurulduğunu, resmi başvuruların ardından Koru Camisi'nin 9 ayda tamamlanarak ibadete hazır hale getirildiğini söyledi.
Cami için bir imamın görevlendirildiğini belirten Kaçarlı, "Camimiz 200 metrekare alan üzerine oturtuldu. Camide 350'si bay, 150'si de bayan olmak üzere yaklaşık 500 kişi ibadet yapabilecek. Dış mekanla birlikte 700-800 kişi ibadet edebilecek. Camimizde bir sohbet evi, bir de imam lojmanı bulunmaktadır" bilgisini verdi.
Cami yapımı esnasında bir kesimin olayı farklı yönlere çekmek istediğini ifade eden Kaçarlı, iddia edildiği gibi cami alanında herhangi bir ağacın olmadığını, alanın öncesinde otopark olarak kullanıldığını anlattı.
Kaçarlı, "Cami, herhangi bir kişinin üzerine tapulanmış bir yer değil, Türkiye'de hatta dünyada yaşayan herkesin ortak kullanım alanı, ibadethanesidir. Dünyanın hiçbir yerinde ibadethane yapımına halk tepki göstermez. Bizim halkımız da tepki göstermedi. Bu muhitte oturanlar değil ama dışarıdan gelenler olayı başka mecralara çekmeye çalıştılar. 'Caminin hemen bitişiğindeki Validebağ Korusu'nda ağaçlar kesiliyor' diye olay farklı bir yere çekilmek istendi. Zamanla bunun böyle olmadığı daha netlik kazanmış oldu" diye konuştu.
Bayram namazını, yapımı tamamlanan Koru Camisi'nde kılacaklarını aktaran Kaçarlı, caminin resmi açılışının yarın cuma namazıyla yapılacağını kaydederek, "Açılışa herkes davetlidir. Hem devlet erkanını hem de milletimizi bekliyoruz" dedi.
ŞİMDİ CAMİYE KOMŞU OLDUM
Mahalle sakinlerinden Harun Çalışkan, mahallelerindeki 4 caminin de kendi sitelerine uzak olduğunu dile getirerek, "Bizler için cami bir ihtiyaçtı. Rabbim fırsat verdi. Katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Yarın bizim için çifte bayram olacak" şeklinde konuştu.
Hamdi Alkındağ adlı mahalle sakini de evinin, caminin bitişiğinde olduğunu belirterek, 15 yıldır bu mahallede oturduğunu söyledi.
Cami alanının Validebağ Korusu'yla bir ilgisi olmadığını kaydeden Alkındağ, "Burası bir ihtiyaçtı. Vakit namazlarına camiye gitmek istiyorum. En yakın cami 400-500 metre uzaklıktaydı. Arabamla gitmek zorunda kalıyordum. Şimdi camiye komşu oldum" ifadelerini kullandı.