Bir şirkette icra kurulu başkanı olan Ergun İncekara'da 17 yıl önce Kaposi sarkomu denen bir deri tümörü oluştu. İncekara nadir görülen bu deri kanseri türüne ait hastalığı yendi ancak iki yıl önce ayağında yaralar çıkmaya başladı. Geçmiş yıllardan gördüğü radyoterapi tedavisi yan etkiler oluşturmuştu. Bir yıl içinde ayağında kocaman bir delik meydana geldi. Derdine dünyada hastane araştırarak derman aradı. En sonunda soluğu İstanbul Ulus'taki Liv Hospital'da aldı. Hastanenin Rejeneratif Tıp Bölümü Genetik Uzmanı, Yrd. Doç. Dr. Nesrin Erçelen ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr Ümran yenileştirici hücre uygulaması için harekete geçti.
KARNINDAN ALINDI
Kök hücre içeren yenileştirici hücre nakline karar verildi. Kendi karnından alınan yağ dokusundan kök hücre içeren hücre kokteyli hazırlandı ve sorunlu bölgeye enjekte edildi. Kök hücre teknolojisi, plastik cerrahiyle birleştirilerek başarlı bir sonuç elde edildi. 72 yaşındaki İncekara tedaviden 15 gün sonra iyileştiğini söyleyerek "2 yıl sonra ilk kez ayakkabı giyebildim" diyor.
'AYAĞINI DİKİŞ BİLE TUTMUYORDU'
Yrd. Doç. Dr. Nesrin Erçelen (Liv Hospital Rejeneratif Tıp, Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezi Sorumlusu): Yıllar önce aldığı radyasyon tedavisi vücuttaki damar yapısı ve dolaşımı bozarak ayakta basit bir çarpma ile ortaya çıkan kalıcı yaraların oluşmasını sağlamış. İskemik ayak olarak adlandırdığımız bu durumda, dolaşım yeterli olmadığı için vücut yarayı tamir edebilmek için hızlı hareket edemiyor. Dikiş bile tutmuyordu. Ancak kök hücre ile yenilenme sağlandı.