Memleketi Bolu'da sanayi sitesinde kaportacılık yapan amcasının yanında işe başladıktan bir yıl sonra aşçılığa merak salıp önce Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde temel aşçılık eğitimi alıp daha sonra Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı'na kayıt yaptırarak yeteneklerini geliştiren Enes Yetkin, 2 bin kişinin katıldığı 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında yaptığı ?kaz ciğerli ravyoli' adındaki yemekle ikinci oldu.
?KAPORTACILIĞI BIRAKTIM, MADALYALI AŞÇI OLDUM?
?Kaportacılığı bıraktım. Madalyalı aşçı oldum? diyen Yetkin, ?Amcamla kaporta işleri yapardım. Birisinde elin hep sanayide. Yağdan, kirden hiç çıkmıyor. Diğerinde, aşçılıkta rahatsınız. Bir geleceğin var sonuçta. Bunu düşünerek başladım. Ankara'da bir otelde çalışmayı düşünüyorum. İnşallah oradan da yurt dışına ilerlemeyi düşünüyorum? diye konuştu.
20 yaşındaki Yetkin, okula başlamadan önce buzdolabı tamircisi olan yakın arkadaşı Atakağan Gültekin ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte gelecek ay düzenlenecek yemek yarışmasına hazırlanarak daha başarılı sonuçlar almayı hedefliyor.
Öğrencilerinin titiz bir eğitim sürecinden geçtiğini belirten uzman Kenan Pala, bunun neticelerini katıldıkları yarışmalarda alınan sonuçlarda gördüklerini anlatırken, öğretim görevlisi Duygu Başkaya Sezar ise, ?Bizim boşta kalan öğrencimiz yok. Hepsi meslekleriyle ilgili çalışmalar yapıyorlar. Gerek stajlarında gerekse mezun olduktan sonra iş bulmayla ilgili şu ana kadar sıkıntı çeken öğrencim olmadı? şeklinde konuştu.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Ünsalan da katıldıkları son yarışmada 11 madalya kazanan öğrencilerini kutladı.