Şarküteri ürünleri: Şarküteri ürünleri salam, sosis, jambon ve sucukların kansere sebep olan nitrit ve nitrat içerdiği belirtiliyor. Ürünlerin korunabilmesi için ilave edilen kimyasallar, solunum yollarında iltihaplanmaya yol açıp akciğer kanserini tetikliyor.
Kırmızı et: 800 araştırmayı inceleyen Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, işlenmiş etin "kesin", kırmızı etin ise "muhtemelen" kansere yol açtığını kaydetti.
İşlenmiş beyaz un: İşlenmiş beyaz unda yüksek miktardaki glüsitin kadınlarda göğüs kanseri riskini artırdığı, kanser hücrelerinin büyümesine ve çoğalmasına yol açtığı belirtildi.
Patlamış mısır: Kanada merkezli Toronto Üniversitesi'nin 2008 tarihli araştırmasına göre, mikrodalga patlamış mısır kısırlık ve kansere yakalanma riskini artırıyor.
Alkol: Cancer Journal for Clinicians dergisindeki çalışmada, alkolün ağız içi ve orofaringeal kanseri vakalarında belirleyici faktör olduğu kaydedildi.