Üniversite kampüsünün bulunduğu Devrant mevkisindeki ormanlık alandan akşam saatlerinde yiyecek aramak için kampüs alanına inen domuz süreleri için üniversite yönetimi avcılar derneğinden yardım istedi. Gerekli iznin Orman ve Su İşleri 4. Bölge Muğla Şube Müdürlüğü'nden alınmasının ardından, Muğla Avcılar Derneği'ne bağlı 25 avcı Devrant mevkisindeki ormanlık alana domuz avı için geldi.
Domuz avı için özel yetiştirilen köpeklerinde katıldığı avda, domuzların bulunabilecekleri yerlere avcılar yerleştirildi. Köpeklerin domuzların izlerini sürerek gerçekleştirdikleri avda, 6 domuz telef edildi. Orman ve Su İşleri 4. Bölge Muğla Şube Müdürü Kamil Uslu, domuz sürek avının yerleşim yerlerine inen, bağ ve bahçelere zarar veren domuzlara yönelik düzenlendiğini söyledi.
Sürek avının müdürlüklerinin denetiminde gerçekleştirildiğini belirten Uslu, gerekli iznin alınmasının ardından avcı kulüplerinin avı gerçekleştirdiğini dile getirdi. ''Domuzların fazla üremeleri tilki ve çakal gibi hayvanların azalmasından kaynaklanıyor'' diyen Uslu, bu nedenle yiyecek bulamayan domuzların yerleşim yerlerine inerek çöplerde yiyecek aradığını ifade etti. Kamil Uslu, Devrant mevkisindeki domuz sürek avının belli aralıklarla devam edeceğini sözlerine ekledi.
Muğla Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin İnci ise kampüse inen domuz sürülerinin çevreye zarar vermesi üzerine üniversite yönetiminden gelen talep üzerine sürek avı düzenlediklerini dile getirdi.
Domuz avını Orman ve Su İşleri 4. Bölge Muğla Şube Müdürlüğü'nün denetiminde gerçekleştirdiklerine işaret eden İnci, domuz avının bu mevsimde serbest olduğunu, avın sadece domuzların üreme zamanı olan 25 Şubat ile 25 Mayıs arasında yasak olduğunu vurguladı.
İnci, Muğla Avcılar Derneği'ne bağlı 25 kişilik bir ekiple Devrant mevkisinde sürek avına başladıklarını, yaklaşık 6 saatlik av süresinde 6 domuzu telef ettiklerini ifade etti. Av boyunca kendilerine domuz sürek avı için özel yetiştirilmiş köpeklerin de yardımcı olduğunu vurgulayan İnci, ''Köpekler ormanda domuzların bulunduğu yerleri tespit ederek kovalayarak bize doğru getiriyor. Bizde domuzları böyle avlıyoruz. Bu bölgede domuzlar çok fazla üremişler. Yiyecek bulma sıkıntısı çeken domuz sürüleri en yakın yerleşim yerlerine inerek çöplerde yemek arıyorlar'' diye konuştu.