Manisa'da önceki gün kuru üzüm rekoltesini açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın "Bazı yerlerde elma suyu, bazı yerlerde üzüm suyu içiyoruz. Bunlar bizim milli içeceklerimiz. Kebabın, çiğköftenin yanında ayran olmaması düşünülemez" açıklaması Adanalı şalgamcıları harekete geçirdi.
'BU TATTAN VAZGEÇİLMEZ'
88 yıldır şalgam üreten Ali Göde'nin Kuruköprü Şubesi'nin işletmecisi Emre Göde "Kebap ve çiğköfte şalgamsız olmaz. Adanalılar simitle bile şalgam içiyor. Bu tattan vazgeçmek mümkün değil. Şalgam ayrıca her derde deva bir içecek" dedi.
'BİR DAHA AYRAN İÇMEZ'
27 yıllık şalgamcı Hüseyin Yeşilbudak ise "Bakan Bey başka yöreden olsaydı 'Belki bu tadı bilmiyor' derdim. Ama kendisi Şanlıurfalı ve bu tadı çok iyi biliyor. Adana'ya gelsin kebap ile çiğköfteyi şalgam içerek yesin, bir daha ayran içmez. Çünkü vazgeçilmez bir tat" diye konuştu.
'ŞALGAMSIZ KEBAP YEMEZLER'
Babadan devraldığı işyerinde 20 yıldır şalgam satan Ferit Şahin ise şöyle dedi: "Adanalılar kebabın yanında şalgam olmazsa o kebabı yemez. Bu iki yiyeceğin yanında şalgam olmazsa, olmaz. En kısa zamanda Sayın Fakıbaba'nın Adana'ya gelip şalgamı tatmasını istiyoruz."