Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybeden Elif Doğan'ın İzmir'in Urla ilçesindeki ailesi, büyük üzüntü yaşıyor. Belçika'da doğan Elif Doğan'ın yedi yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine gönüllü olarak yemek dağıttığı ve henüz 18 yaşındayken Nijerya'ya giderek oradaki insanlara Fransızca eğitimi verdiği ortaya çıktı. Kızının "iyilik meleği" olduğunu ifade eden baba Kemal Doğan, "Her ay kazandığı paradan Afrika'daki çocuklara eğitim için para gönderirdi. En verimli çağında demokrasi düşmanı, serseri bir kurşunla hiç yoluna, boşu boşuna gitti" dedi. Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybettiği açıklanan Belçika doğumlu 28 yaşındaki Elif Doğan'ın babası Kemal Doğan, kızının Belçika'daki bir iş ve işçi bulma kurumunda çalıştığını, ayın belli günlerinde de işi gereği Fransa'ya gittiğini anlattı. Kızının, konser alanının yakınında çalıştığı iş yerine ait bir konutta kaldığını belirten Doğan, en son internet üzerinden görüştüklerini söyledi. Saldırı sonrası tedirginlik yaşadıklarını ve kızlarına ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Kemal Doğan, "Saldırı nedeniyle içimize kurt düştü. Aradığımız kurumlardan detaylı cevap alamadık. Belçika Dışişleri Bakanlığı öldüğünü açıkladı" dedi.
"ÇOK YARDIMSEVERDİ"
Kızı Elif'in konsere değil ama yakın yerlerdeki kafe ya da tiyatroya gitmiş olabileceğini belirten Kemal Doğan, haberi aldıktan sonra diğer kızı ve eşiyle birlikte metanetli olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Kızının çok yardımsever olduğunu anlatan Kemal Doğan, "Kızım 17-18 yaşından beri, 7-8 yıl gönüllü olarak fakirlere yemek dağıttı. 18 yaşına girdiğinde Nijerya'ya gitti. Bir ay oradaki insanlara Fransızca eğitimi verdi. Sosyal yönü çok güçlüydü. Gönüllü işlerde koşturmayı severdi. Her ay kazandığı paradan Afrika'daki çocuklara eğitim için para gönderirdi. Gözümüz gibi baktığımız çocuğumuzu topluma kazandırmak için çaba sarf ettik. En verimli çağında demokrasi düşmanı, serseri bir kurşunla hiç yoluna, boşu boşuna gitmiş oldu" diye konuştu. Terörün çok can yakıcı olduğunu belirten Kemal Doğan, "Paris gibi bir şehirde de böyle bir olay oldu. Her an her yerde her şey olabilir. Dolayısıyla bu tür eylemlere dünyanın topyekun sesini çıkarması gerekiyor. Neyin, nerede olacağı hiç belli değil. Herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli. Teröre karşı dünya sesini yükseltmeli" dedi. Kızının cenazesini nereye defnedeceklerine henüz karar vermediklerini söyleyen Doğan, "Urla Kaymakamlığı sahip çıkıyor. Biz Karamanlıyız, Urla'da yaşamayı düşünüyoruz ama kızımız Belçika'da doğdu büyüdü. Türkiye'de pek çevresi yok. Genç bir insana 'nereye gömülmek istersin?' diye sorulmazdı, biz de sormadık ama Belçika ağır basıyor" diye konuştu.
SEVGİLİSİ DEĞİL ARKADAŞI
Aynı olayda yaşamını yitiren Milko Jozic ile kızının sevgili değil, arkadaş olduğunu da söyleyen Kemal Doğan, Fransa'da güvenlik zafiyeti olduğunu da sözlerine ekledi.