SABAH'ın dün 'Ordinaryüs sahtekâr' başlığıyla duyurduğu haber, eğitim camiasında büyük şaşkınlık yarattı. Kendini "ordinaryüs profesör" olarak tanıtıp İstanbul Aydın Üniversitesi'nde bir yıl sanat tarihi dersi verdiği gerekçesiyle hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılan Ayça Engin Akmeşe'nin öğrencileri "Resmen kandırıldık. Hakkımızı helal etmiyoruz" dedi. Öğrenciler, Akmeşe'nin tavırlarını da şöyle aktardı:
'SANAT YOKTUR'
"Okulda 50 kişiye ders verdi. Hep üzerine basarak 'Ben ordinaryüsüm' derdi. Bize ilkokul öğrencisi muamelesi yapardı. Defterlerimizi kontrol eder, 'ordinaryüs' diye imza atardı. 'Tüm anlattıklarımı yazın' derdi. İlk yazdırdığı şey 'Sanat diye bir şey yoktur. Yalnızca sanatçılar vardır' cümlesiydi. Diktatör gibiydi. 'Ben asker kızıyım, villada oturuyorum' diye hava atardı. Açıkçası bu durum garibimize gitti. Üniversite idaresine 'Garip şeyler var' dedik. Bize 'Belgelerine baktık, sorun yok' denildi. Bir dönem için ödediğimiz para 17 bin lira. Bir yılımız boşa gitti." İstanbul Aydın Üniversitesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Bahsi geçen şahıs üniversitemizde part-time ders vermek üzere başvuruda bulunmuştur. Ancak bu şahsın üniversitemizde profesörlük kadrosuna ataması hiçbir şekilde yapılmamıştır. Verdiği evraklardan şüphelenilmesi üzerine, belgelerin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından verilip verilmediği konusunda, ilgili kurumla resmi yazışmalar yapılmıştır. Bu yazışmalar neticesinde ilgili belgelerin kendileri tarafından düzenlenmediği üniversitemize bildirilmiştir. Bu durum karşısında ilgili şahsın kurumumuzla ilişkisi derhal kesilerek gerekli hukuki işlemler yapılmıştır."
'BİR YILIMIZ BOŞA GİTTİ'
Ayça Engin Akmeşe'nin öğrencileri, defterlerine "Ordinaryüs" diye imza atan öğretmenin tavırlarından şüphelendiklerini, ancak okul idaresinin şikâyetlerini ciddiye almadığını öne sürdü. Öğrenciler "Bir yılımız boşa gitti" diye serzenişte bulundu.