Malzemeler: 1 kg un, 2,5 bardak kadar su, yeterince tuz, yarım kilo kıyma, normal büyüklükte iki veya üç soğan, bir tatlı kaşığı karabiber, kizartma icin yağ.
Lezettli börek olarak da bilinen
çiğ börek şu şekilde hazırlanır.
İç Hazırlanışı: Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber ve yeterince su ile koyu bir macun kivami alana kadar karıştırılır. Hamurun Hazirlanmasi: Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yogrulur. Hamur kolay acilabilecek bir halde olmalidir "kulak memesi" denilen yumusaklik gibi ve dinlenmeye birakilir. Yarim saat kadar sonra Hamurdan istenilen büyüklükte [örnegin Limon iriliginde] parcalar kesilir. Her parça yufka halinde fakat yufkadan kalın olarak oklava ile açılır. Hazirlanan Kiymadan yufkanın içine bir-iki yemek kasigi kadar acilan daire seklindeki hamurun bir yarisina kenarlarda bir parmak kadar bosluk birakilarak yayilir. Yufkalar ikiye katlanıp bir kücük tabagin kenari ile veya bir yufka Ruleti yardimiyla yarim daire seklinde kesilir ve yapistirilarak kapatilmis olur. Bu hazirlanan Cigbörekler ikisi bir arada olarak önceden kizdirilmis yağda kızartılır. Hazirlanan Cigbörekleri fazla bekletmeden kizartmak gerekir, uzun zaman beklenirse icine konan Kiymanin sululugu hamurun epeyce yumusamasina yol acar ve alip tavaya koymak zorlasir ve Cigböreklerin sekilleri bozulabilir. Cigbörekleri acarkan büyüklüklerinin kizartmada kullanilacak Tavanin büyüklügüne uygun olmasina dikkat edilmelidir. Çiğböregin içinin sulu (sorpalı) kalması ve içinin yarılarak yağ içmemesi istenir.
Çiğbörek ayran ve çay ile sunulur.
Geleneksel olarak, çiğbörek şöyün kazan denen yarımküre şeklindeki ince dökme kazanlarda kızartılır. Ancak, bu tip kazanları Türkiye'de bulmak zordur.