Churros tarifi, mutfaklarına yeni lezzetler kazandırmak isteyenler tarafından araştırılıyor. Churros (Çiroz) İspanya asıllı bir hamur işi olmakla birlikte son hali Çin mutfağı tarafından belirleniyor. Gemiciler tarafından yerel halka tanıtılıyor ve bundan sonra, churros ve diğer benzer kızarmış hamur işleri geleneği İspanya'da yayılıyor. Meksika'da ve İspanya'da Churros, caddelerde, belediye pazarları veya şehir fuarı gibi yerlerde satılmakta. Peki, Churros nasıl yapılır? İşte lezzetli ve kolay İspanyol hamur işi Churros tarifi!
SERVİSİ İÇİN:
Elenmiş unu azar azar ekleyip sürekli karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın. Toparlanan hamuru ocaktan alın. Hamuru karıştırarak soğuttuktan sonra yumurtaları teker teker kırıp bir spatula yardımıyla karıştırarak hamura yedirin.
Tatlıları kızartmak için ayçiçek yağını geniş mtabanlı, kenar kısımları hafif yüksek bir tavada kızdırın. Hazırladığınız yumuşak kıvamlı tatlı hamurunu uç kısmına tırtıklı krema sıkma poşetine aktarın. Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın. Her tarafı
kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın. Fazla yağları emmesi için kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde kısa bir süre bekletin.
Bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
Sıcak tatlıları bütünüyle toz şekere buladıktan sonra eritilmiş bitter çikolatayla sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.