Sakarya'da babasının ölümünden sorumlu tuttuğu doktor hakkında suç duyurusunda bulunan İbrahim Murad Akbaş şoke oldu. Olayda şüpheli olarak gösterilen doktor, önce aynı soruşturmaya bilirkişi olarak atandı. Sonra da savcılık, 2.5 yıl süren soruşturmada "hem şüpheli hem de bilirkişi" olan doktorlar hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
ŞAŞKINA DÖNDÜ
Sakarya'da belediye başkanlığı ve kaymakamlık görevlerinde bulunan 77 yaşındaki İzzeddin Akbaş, 14 Kasım 2009'da uykudan uyanmaması üzerine oğlu İbrahim Murad Akbaş tarafından Yenikent Devlet Hastanesi'ne götürüldü. KOAH hastası olan Akbaş'ın durumu, burada gördüğü 6 günlük tedavinin ardından daha da kötüleşti. Ailesi tarafından başka bir hastaneye götürülen Akbaş, 22 gün sonra hayatını kaybetti. Babasının yanlış tedavi ve hastane mikrobu kapması sonucu yaşamını yitirdiğini öne süren oğul Akbaş, bundan sorumlu tuttuğu Yenikent Devlet Hastanesi'nde görevli doktor A.A. ve hastane yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Adapazarı Kaymakamlığı'ndan soruşturma izni istedi. Olayda 'şüpheli' konumundaki doktoru soruşturmaya 'bilirkişi' olarak atayan kaymakamlık, doktor hakkında soruşturma izni vermedi. Ardından olayla ilgili bulunan sadece bir doktor hakkında soruşturma açıldı. Şüpheli doktorun bilirkişi yapıldığını görünce şaşkına dönen Akbaş, taraf olan bilirkişinin verdiği raporun geçersiz olduğunu ifade ederek Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak bir sonuç alamadı.
4 DOKTOR ŞÜPHELİ
Mahkeme üyelerini Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikâyet eden Akbaş, yaklaşık 2.5 yıl süren soruşturma sonunda ikinci bir şok yaşadı. Soruşturmada 'bilirkişi' olan 4 doktor bu kez savcılık kararında 'şüpheli' olarak yer aldı. Bu doktorlar hakkında kaymakamlığın soruşturma izni vermediğini belirten savcılık, soruşturma izni verilen F.O. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek dosyayı kapattı.
'TÜRK ADALETİ İÇİN VAHİM'
Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz eden Akbaş, "Bu nasıl adalet? Şüpheli sıfatındaki kişilerin aynı zamanda bilirkişi olarak yer aldığı bir soruşturma olabilir mi? Savcı soruşturmada bilirkişi olan doktorları da karar yazısında şüpheli olarak göstermiş. Demek ki kimin kim olduğunu bile bilmiyor. Bunun dosyayı kapatmak amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Suçu bir doktora yükleyip onu da, temize çıkardılar. Türk adaleti adına vahim bir durum. Mahkeme savcılığın kararını bozmazsa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım" dedi.
DOSYA KAPANSIN DİYE...
Babasının ölümünden sorumlu tuttuğu doktorların "bilirkişi" olarak atanmasına tepki gösteren Murad Akbaş (solda), "Dosyayı kapatmak istediler. Suçu bir doktora yükleyip onu da temize çıkardılar" dedi.