Anason bitkisinin içeriğinde yüksek miktarda antioksidan bulunur. Bununla birlikte demir, sodyum, çinko, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri de yüksek oranda barından bitkinin içerisinde yer alan vitaminler ise A, B ve C olarak sıralanır. Anason besin değerleri açısından bu denli zengin içeriğe sahipken bitkiden hazırlanan çayın faydalarını göz ardı etmek olmaz. İşte anason çayının faydaları...
Anason çayının faydaları nelerdir?
- Sinir hücrelerini yatıştırır. Beyne sakin olunması için sinyal gönderir. Bu özellikleri sayesinde strese bağlı olarak meydana gelmesi muhtemel depresyon gibi problemleri önler.
- Düzenli kullanımı rahat bir uyku vadeder. Özellikle uyku probleminden muzdarip olup problemini doğal yöntemler ile çözmek isteyenlere anason çayı tüketmesi önerilir.
- Enfeksiyon sebebiyle kapanın sinüs yollarını açar. Migren, sinüzit gibi bağ ağrısına sebep olan problemlerin giderilmesine yardımcı olur.
Anason çayı nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı kurutulmuş anason yaprağı (Aktardan temin edilebilir.)
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Yukarıda belirtilen ölçüde suyu bir tencerenin içinde kaynatın.
- Su kaynadıktan sonra kurutulmuş anason yapraklarını tencerenin içerisine ilave edin.
- 7-10 dakika kadar bu şekilde demlenmesini sağlayın.
- Anason çayının genellikle akşam yatmadan önce tüketilmesi önerilir.