Seçilmiş
Cumhurbaşkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, partisi tarafından kendisi için düzenlenen resepsiyonda, AK Parti'nin geleceği ve yeni kurulacak hükümete ilişkin önemli mesajlar verdi. AK Parti'nin 13. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu'na katılan Erdoğan, davetlilere kısa bir veda konuşması yaptı. Ardından davete katılan gazete ve televizyon yöneticilerinin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın mesajları şöyle:
YENİ BAŞBAKAN 21 AĞUSTOS'TA: Nasip olursa perşembe günü (21 Ağustos) MYK toplantısı yapacağız. MYK toplantısında konuyu yine aramızda müzakere edeceğiz. Ve o toplantıdan sonra da partimizin bütün kurullarının ortak ismi olarak ne çıkıyorsa onu açıklarız.
YENİ HÜKÜMETİN TARİHİ: Yeni hükümetin kurulması 28 Ağustos'ta olmayabilir, ama büyük ihtimalle 29 Ağustos'ta olacak. 29 Ağustos Cuma günü yaparız inşallah.
KENDİNİ RESTORE EDEN MUHALEFET: Yeni Türkiye'ye yeni bir muhalefet lazım. Ama kendini restore eden bir yeni muhalefet olması lazım. Eğer bu olursa Türkiye kazanır. Aynı zamanda kendileri kazanır.
KEÇİÖREN'DEN TAŞINACAĞIM: Konuyla ilgili (Başbakanlık yeni bina) yeni başbakanımız, genel başkanımızla beraber, onun değerlendirmesini yapacağız. Burası mı, öbür taraf mı olur, konuşacağız. Ona göre de adımımızı atacağız. Ev konusunda tabii artık herhalde Subayevleri olmaz, çünkü artık gelenimizde gidenimizde olay farklı. Artık bir yerde Türkiye'nin vizyonudur.
MUHALEFETLE İLİŞKİLER: Öyle konular olur ki bunları onlarla görüşmek durumunda oluruz. O zaman zaten davetlerimizi yaparız. Davetlerimize toplumsal barış çerçevesinde icabet ettikleri süre içinde biz de bir kere iki kere bu davetimizi yaparız. Eğer icabet edilmezse, ondan sonra Cumhurbaşkanlığı makamının mehabetini korumak durumundayız. Herhalde ondan sonra da davet edecek halimiz yok.
İLK ZİYARETLER: İlk ziyaretimiz inşallah Azerbaycan ve KKTC'ye olacak. (Eylüldeki NATO ve BM zirveleri) İnşallah her ikisine de gideceğim.
FEYZİOĞLU KONUŞURSA GİTMEM: (Adli Yıl açılış töreninde TBB Başkanı'nın konuşması) Eğer Yargıtay, Baro Başkanı'nı çağırıp orada konuşturacak olursa, oraya ben katılmam. Cumhurbaşkanı gelip de orada Baro Başkanı'nı dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa, artık bunların reforme edilmesi lazım.