Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Okul Sütü Projesi çerçevesinde dağıtılan sütleri içen bazı öğrencilerin çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurmaları ile ilgili teknik ve idari incelemenin başlatıldığını bildirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa yürütülen, bugün itibariyle Türkiye genelinde hayata geçirilen ve 7 milyon 200 bin öğrenciyi kapsayan Okul Sütü Projesi çerçevesinde dağıtılan sütleri içen bazı öğrencilerin çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurduğu belirtildi. Açıklamada, sağlık kuruluşlarından alınan bilgi doğrultusunda başvuran tüm öğrencilerin genel sağlık
durumlarının iyi olduğu ve gelen şikayetlerin bünyeleri süt şekerine hassas olan çocuklarla ilgili olduğu değerlendirildiği vurgulanarak şöyle denildi:
"Bu şikayetlerin olabileceği önceden öngörüldüğü için okullarda oluşturulan komisyon üyeleri ve öğretmenlere eğitim verilmiş ve gerekli uyarılar yapılmıştır. Veliler bazı çocukların süte hassasiyet gösterebilecekleri konusunda uyarılmıştır. Bu amaçla komisyonlara, öğretmen, veli ve öğrencilere yazılı doküman dağıtılarak hassasiyeti olan çocukların okul sütü projesi kapsamı dışında bırakılması hususuna dikkat çekilmiştir. Proje yürütülürken bünyesi süt şekerine hassasiyet gösterebilecek çocuklarımız için,
aileler ve okul görevlilerinin dikkatli davranması gerekmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konuyla ilgili teknik ve idari inceleme başlatmıştır. Bakanlığımızca dağıtımdan önce tüm sütlerden numune alınmıştır. Ayrıca sağlık şikayeti olan okullardaki numuneler analize gönderilmiştir. Sağlık kuruluşları ve gıda kontrol laboratuarlarındaki analiz sonuçları alındıktan sonra konunun detayları kamuoyuyla paylaşılacaktır."