  |
|
Damat paçası
Etleri kaynar suda 20 dakika pişirip, ılınıncaya kadar suyun içinde bırakın. Ardından suyu süzün ve ayırın. Yufkaları iri parçalar halinde koparıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Yufkaların üzerine 2.5 su bardağı ılık tavuk suyunu gezdirerek ıslatın. Ardından fırında 10 dakika daha pişirin. Yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarmısak, yumurta sarıları ve unu karıştırın. Kalan suyu ilave ederek robotta sos kıvamına getirene kadar çırpın. Bir tencereye aktararak hızlı ateşte kaynar kaynamaz ateşi kısın. Ardından 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Sirkeyi ilave edip, karıştırın. Etleri lokmalar halinde yufkaların üzerine yerleştirin. Üzerine yoğurtlu sos gezdirin. Kalan zeytinyağını pulbiber ile birlikte bir tavada ısıtıp, etlerin üzerlerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER * 1 tabak piliç göğüs (kemiksiz)
* 3 su bardağı su (kaynar)
* 3 adet yufka
* 1.5 su bardağı yoğurt
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarmısak
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 3 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
* Tuz
|