  |
|
Ton balıklı ekmekler
Ton balığı (süzmeden), tereyağı, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sarmısağı pürüzsüz bir kıvam olana kadar robottan geçirip, bir kaba alın. Kapari, fesleğen yaprağı, mercanköşk ve soğanı ilave edip, karıştırın. Üzerini streçleyin ve servis yapmadan önce 1 saat buzdolabında dinlendirin. Otlu gevrek ekmeklerle servis yapın. Otlu gevrek ekmekler: Zeytinyağı, sarımsak, mercanköşk ve fesleğen yaprağını karıştırın. Ekmek dilimlerinin her iki taraflarını da bu karışımla yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara telinde her bir yüzü kızarıncaya kadar pişirin.
6 kişilik * 2 küçük kutu ton balığı (konserve) * 30 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 2 tatlı kaşığı limon suyu * 1 diş sarımsak * 2 tatlı kaşığı kapari * 1 tatlı kaşığı taze fesleğen yaprağı (doğranmış) * 2 tatlı kaşığı taze mercanköşk (doğranmış) * 3 çorba kaşığı soğan (ince doğranmış) * 6 dilim ekmek (2 cm. kalınlığında kesilmiş) * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * 1 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı taze mercanköşk (ince doğranmış) * 2 tatlı kaşığı taze fesleğen yaprağı (ince doğranmış)
|