Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

GENAR'dan açıklama var!

'Gizli anketlerden bomba kulisler" başlıklı yazımı hatırlarsanız herhalde. Yazıda başta Tarhan Erdem'in sahibi olduğu KONDA olmak üzere GENAR ve SONAR gibi araştırma şirketlerinin 12 Haziran seçimlerine doğru yaptığı anketlerle ilgili sonuçları aktarmıştım. Söz konusu yazıya GENAR'dan Mustafa Şen'in bir itirazı oldu. Şen'in gönderdiği mesajı aynen yayınlıyor ve dikkatinize sunuyorum efendim.
"Merhaba Sevilay Hanım.
Umarım sağlık ve mutluluk içerisindesiniz. Sizi 'Gizli anketlerden bomba kulisler'' başlıklı yazınızla alakalı olarak rahatsız ediyorum. Yazınızda, 'GENAR, AKP yüzde 47, CHP yüzde 24' diyor. Hatta şirketin sahibi Mustafa Şen, 'CHP 12 Haziran'da yüzde 25'i geçsin, ben bu işi bırakacağım' diyormuş, araştırma yaptığı şirketin patronuna!" cümleleri içerisinde geçen, 'CHP 12 Haziran'da yüzde 25'i geçsin ben bu işi bırakacağım' ifadesi bana ait değildir. Sanırım konuştuğunuz kişi -ki zannımca bir ortak arkadaşımızdır- başka bir araştırmacının sözleriyle benim ifadelerimi sehven karıştırmıştır. Sizden bu hatayı düzeltmenizi rica ediyorum. Zira, kimseye böyle bir söz söylemediğimiz gibi, hiçbir kişi ve kurum için de böyle bir ifademiz olmaz. Biz GENAR olarak, tüm siyasi partileri eşit mesafede ele alıp analiz eden bir kuruluşuz. Sahip olduğumuz bilimsel/akademik formasyon ve bilimsel etik bunu gerektirmektedir. Konuyla ilgili birkaç şey söyleyecek olursak, bizim son araştırmamızda CHP %24 küsur çıkmıştı. Bununla birlikte maksimum oy analizinde %31'i bulabileceği gözükmektedir. Biz CHP'nin %25 alabileceğini, fakat kendisine açılan %31 düzeyindeki politik krediyi kullanma becerisini gösteremeyeceğini düşünüyoruz. Aynı analizler AK PARTİ için yapıldığında, %46 düzeyinde oy oranı ve %53 kadar da maksimum oy potansiyeline sahip olduğu görülmektedir.
Saygılar sunar, esenlikler dilerim.
Mustafa ŞEN, GENAR Genel Müdürü"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA