Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Egemen Bağış'la Anne Frank'ta

Tesadüf bu ya işte. Madımak'ın Anne Frank Müzesi benzeri bir müzeye dönüştürülmesi önerisini aktardığımın hemen akabinde bir başka Devlet Bakanı ile yolumuz Amsterdam'a düştü. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la Hollanda'daki temaslarını izlemek üzere beraberdik. Madımak ile ilgili fikrimi Bakan Bağış'la paylaşınca çok ilgisini çekti. Ve o yoğun programının arasında bir hal çaresini bulup birlikte Anne Frank'a gittik. Elbette ki o da çok etkilendi. Duygulandı. Zira insan olup da duygulanmamak elde değil Anne Frank'ta.
"Ne dersiniz?" dedim.
"Sizce Madımak da Anne Frank'a benzer bir müze olarak konumlandırılabilir mi?"
"Neden olmasın? Bence çok iyi bir fikir" şeklinde cevap verdi Egemen Bağış.
Ancak hemen ardından da haklı olarak şunları ekledi;
"Bugünkü İsrail yönetimi özellikle Liberman zihniyeti, Anne Frank'ı ve o dönem vahşet kurbanı olan milyonlarca insanı daha iyi analiz edemediği ve anlayamadığı için Gazze'de zulüm devam ediyor. Tarihte en çok acı yaşayan bir milletin torunlarının bugün Filistin Halkı'na yaptıkları en çok atalarının hatıralarını yaralar!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA