kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Boğaz'ın eğlence trafiği artıyor
Boğaz'ın eğlence trafiği artıyor
Sahilin teknesiz mekanları

Boğaz'ın eğlence trafiği artıyor

İstanbul'da yaz sezonu, en çok tercih edilen eğlence mekanlarının başında Boğaz şeridinde yer alanlar geliyor. Sanat ve sosyete dünyasının yanı sıra yurtdışından gelen misafirleri de ağırlayan gece kulüpleri, bu yaz için de hazırlıklarını iyice hızlandırdı. Kulüplerin en çok önem verdiği konu ise müşterinin ulaşımını rahatlatmak için uygulamaya koyacakları tekne seferleri.

Reina (Ortaköy):
İstanbul gecelerinin en gözde eğlence mekanlarından biri olan Reina, bu yaz sezonu için bünyesine kattığı mekanlarla gerek yerli gerekse yabancı turistlere daha iyi hizmet vermek için çalışacak. Dünya jet sosyetesinin geçtiğimiz yıl Reina'da eğlendiği haberlerinin yabancı basında büyük yer alması nedeniyle Köşebaşı, Dragon, Zarifi, By Karraf, Niş, Benihana ve Tolga Atalay'ın İtalyan restoranı Mio, bu gece kulübünün bünyesinde yaz boyunca eğlenceye katılacak. Baştan sona yenilenen Reina'ya farklı bir hava katmak için de İzmir'den 200 yıllık zeytin ağaçları getirilecek. Mekanın işletme ortağı Ali Ünal yenilikleri şöyle anlattı: "Başta mutfaklar olmak üzere kalan tüm bölümler elden geçirildi. Mekanımızda bu sene trend olan yeşil ve krem renkler hakim olacak. Ayrıca kaliteli servis ve iyi yemek vermek en önemli görevlerimiz arasında. Bu arada önemli bir diğer konu da trafik sorunu. Biz herkesin taksi ile gelmesini tavsiye ediyoruz. Hem kapıda da beklememiş olurlar. Ayrıca bu sene iki tane tekne aldık. Bu tekneler araçlarını başka yere park edip gelmiş olan müşterilerimizi alıp geri bırakacak. Çünkü sahil şeridi biraz yoğun olacak."

Laila (Kuruçeşme):
Geçtiğimiz yıl diktiği palmiye ağaçlarıyla adete bir tatil beldesi havasına bürünen Laila'nın, Boğaziçi İmar Müdürlüğü ile uzun süren kavgaları nihayet lehte sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerde tam tadilata başladıkları sırada yıkım ekibinin gelip mekanı yerle bir etmesinin ardından Ankara'da soluğu alan Laila'nın sahibi Şefik Öztek, sorunların önemli derecede hâllolduğunu söylüyor. 3 Haziran akşamı bir parti ile açılış yapmayı düşünen Laila'nın bünyesinde; Margaux, Yazı, Copa, Park Şamdan, Mirror, Mezzeluna, Bellaluga, İnge, Cafe de Paris gibi mekanlar yer alıyor. Ayrıca orta alanda İzzet Çapa'nın işleteceği büyük de bir bar bulunuyor. Geçtiğimiz yıl teknesiyle eğlenceseverleri kulübe deniz yoluyla getiren Lalia, bu yaz da aynı uygulamaya devam edecek.

Anjelique (Ortaköy):
Geçtiğimiz yıl Buz ile yaptığı ortak çalışma sonucunda Ortaköy'de çok iyi işlere imza atan Anjelique, yaz sezonunda yoluna tek başına devam edecek. İstanbul Doors Restaurant Group'un bünyesinde yer alan ve sade dekoru ile dikkat çeken mekan, bu sene Wan-na'nın Uzakdoğu lezzetlerini de ayrı bir mönü olarak sunacak. Dileyen müşteriye tekneyle denizden ulaşım imkanı sunan Anjelique, tüm müşterilerine taksiyle gelmelerine öneriyor. Belli bir müşteri portföyü olduğunu söyleyen mekanın sahibi Rıza Büyükuğu, şunları söylüyor: "Mekanımız zaten butik bir eğlence yeri. Geçtiğimiz yıl çok güzel bir müşteri portföyüne hitap ettik. Bu sene de devam etmek istiyoruz. Hem bize eğlenmeye gelecek müşteri daha önce haber verirse, nerede olursa olsun mutlaka kendisini alma ve aynı şekilde istediği yere bırakma hizmetimiz var."

NewYorker (Kuruçeşme):
İstanbul'un gözde mekanlarında biri olan NewYorker ise bu sene kentin eğlence hayatında önde gelen Safran ve Salomanje ile birlikte haziran ayının ilk haftasında eğlenceseverlere kapılarını açacak. Her sene yaptığı yeniliklerle geniş bir müşteri yelpazesine hitap eden NewYorker, 2004 yaz sezonunda da müşterilerini şehir hayatının stresinden uzaklaştırmak için değişik bir mekan hazırladı. Yurtdışında ve yurtiçinde yaz sezonu boyunca DJ'lerin müziği ile eğlenceli bir gece yaşatmayı planlayan NewYorker, sahil şeridinde alternatif olacak yerlerden biri. Mekan bu sezon, özel davetler için 60 kişi kapasiteli Boğaz'ın eşsiz manzarasına hakim bir VIP kısmını da bünyesine kattı. Ulaşım konusunda da eğlence mekanı geçen sene olduğu gibi bu yıl da teknesiyle müşterilerini deniz yoluyla taşıyabilecek.

Buzada (Galatasaray Adası):
Haziran - Ekim 2004 tarihleri arasında hizmet verecek olan buzada, 5500 m2'lik bir alanın yeniden inşa edilmesiyle İstanbul gece hayatına 'merhaba' diyor. Bünyesinde olimpik yüzme havuzu, güneşlenmek için ayrılan özel teraslar, 300 kişi kapasiteli bir beach-cafe-bar, 104 kişi kapasiteli buzistanbul Restaurant ve 120 kişi kapasiteli buzitalia Restaurant bulunan buzada, eğlencenin tadını çıkarmak isteyenler için hazırlıklarını tamamladı. Hedefinin yemek, müzik ve eğlence için gelen konuklarına unutulmaz bir yaz yaşatmak olduğunu söyleyen işletmeci Ender Sanal, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl zaten Ortaköy'de hizmet veriyorduk. Bizi bilen biliyor zaten. Her zaman kaliteli eğlence vermek bizim için birinci sırada geliyor. Bize gelen müşterinin ulaşımı daha rahat çünkü biraz trafiğin az olduğu bir bölgedeyiz. Galatasaray'dan kalkan iki tekne var. Biz de iki tekne daha aldık. Bu tekneler sürekli hizmet verecek. Böylece müşterilerimiz yaklaşık 3 dakikada burada olacak."

TAYFUN TOPAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hayran filan olduk yani!
 Öldürücü smaçların sahibi: Neslihan
 Truva modaya ilham verdi
 'Erkekler Neden Evlenir' kitabını erkekler için yazdı
 Şaraplarımızın kalitesi düşük ama yüksek fiyatla satılıyor
 "Türk kadını çarpıcı makyaj istiyor"
 Engelliler için özel tasarımlar
 Dekoratif El Sanatları ve Hobi Fuarı
 Eşleri ev temizliğine ikna etmenin yolları
 En seksi iki meslek: Hemşirelik ve barmenlik
 Tüm kadınların kıskandığı güzel
HAKAN & UTKU
Kitabi diyaloglar
- İyi günler. - İyi günler...
GÜLSE BİRSEL
Üç kadından biri Ajda!
Biraz abartıyor muyuz nedir? Dün...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliçli patates...
ESRA CEYHAN
Alışveriş...
Islak saçlarımın sıcak rüzgarlarla...
REFİK DURBAŞ
Bir Osmanlı aydını...
Günlük yayınlanan ilk gazetemiz...
Şifalı su ile gelen sağlık
Şifalı su ile gelen sağlık
Daha çok kas-iskelet sistemi hastalıkları nedeniyle tercih edilen...
Acı çikolata tansiyon dostu
Acı çikolata tansiyon dostu
Çikolatayı küçük-büyük hemen herkes sever. O halde bir müjde verelim.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.