Huawei'nin alt markası olan Honor genel olarak fiyat/performans oranında telefonlar çıkartıyor. Üst düzey özelliklere sahip Honor 20 elimize geçti. Modern tasarımı ve 4 arka kamerası ile dikkat çeken telefonu uzun zaman boyunca kullandık. Çeşitli kullanım senaryoları ile test ettik. Lafı daha uzatmadan Honor 20'nin incelemesine geçelim.
Ağırlık: 174 g
Ekran: 6.26 inç IPS LCD 1080 x 2340 çözünürlük
Çipset: HiSilicon Kirin 980
RAM: 6 GB
Hafıza: 128 GB (microSD kart desteği yok)
Kamera: 48+16+2+2 MP dörtlü ana kamera, 32 MP ön kamera
Pil: 3750 mAh
Bağlantılar: 4.5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, USB-C
İşletim sistemi: Android 9 Pie + Magic 2.1
Biyometrik güvenlik: Parmak izi ve yüz tanıma
Fiyat: 4.799 TL
YAZILIM
Telefon kutudan Android 9.0 Pie ve Magic 2.1 arayüzüyle çıkıyor. Arayüz yağ gibi akıyor ve kullanması kolay. Genel olarak derli toplu bir arayüz. Honor 20'yi kullandığımız süre boyunca yazılımsal herhangi bir sorunla da karşılaşmadık. Güncellemeler konusuna gelecek olursak, Google, piyasaya çıkmış olan Honor ve Huawei telefonlara Android desteğinin devam edeceğini açıklamıştı. Mesela geçtiğimiz günlerde Huawei Mate 20 Pro için Android 10 güncellemesi çıkmıştı. Bu açıdan bakıldığında Honor da telefonlarını ve tabii ki Honor 20'yi güncelleyecek görünüyor.
4 ANA KAMERASI VAR
Honor 20'nin diğer dikkat çekici noktası ise kameraları. Cihazın arkasında 48 MP (Geniş), 16 MP (Ultra geniş), 2 MP (Makro) ve 2 MP (Derinlik sensörü) olmak üzere 4 tane kamera yer alıyor. 48 MP'lik kamerada faz algılamalı otofokus özellğine yer verilmiş. Tabii ki Honor 20'nin kameraları için yapay zeka desteği eksik edilmemiş.
Genel olarak Honor 20 kaliteli ve güzel kareler yakalıyor. Fotoğraflarda renkler canlı, ayrıca detaylar da kendini belli ediyor. Ama burada ufak bir dipnot düşelim, geniş çekimlerde renkler canlılığını biraz kaybedebiliyor. Düşük ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde de fotoğraflarda kalite biraz daha düşüyor.
Ön tarafta yani ekranın içinde yer alan kamera ise 32 MP. Bu kamera HDR çekim yapabiliyor. Ön kamera ile çekilen fotoğraflar da kaliteli ve detaylı.
PİL PERFORMANSI
Telefonda 3750 mAh değerinde pil bulunuyor. İncelemeye gelen her telefona yaptığımız gibi Honor 20'ye günlük kullanım senaryosunu uyguladık. Bu senaryo içinde WiFi/mobil bağlantı karışık olmak üzere internette sörf yapmak, sosyal medyaya bakmak, video izlemek, müzik dinlemek, telefonla konuşmak, fotoğraf çekmek, biraz oyun oynamak, e-posta trafiği, makale okumak gibi aktiviteler yer alıyor. Sabah %100 şarjı olan telefonun, akşam 23:00 civarında şarjının %16 kaldığını gördük. Günlük kullanımla Honor 20'nin şarjı bir günü rahatça çıkartıyor. Ancak ağır bir kullanımda bu süre düşebilir.
Cihazın diğer iyi özelliklerden biri de hızlı şarj desteğinin olması. 22.5 W'lık şarj adaptörü ile Honor 20 yarım saat içinde %50 şarj oluyor. Tamamen şarj olması ise 2 saate yakın sürüyor.
SONUÇ NEDİR? HONOR 20 NASIL BİR TELEFON?
Honor 20 genel hatlarıyla güzel bir telefon. Ekranı, performansı, kameraları ile dikkat çekiyor. Fiyatı da rakiplerine göre daha düşük. Eğer biraz daha uygun fiyata, amiral gemisi bir telefon arıyorsanız Honor 20'yi düşünebilirsiniz.
Artılar
+Şık ve modern tasarım
+Performansı hızlı
+Ekranı başarılı
+Parmak izinin güç tuşunda yer alması
Eksiler
-Kulaklık girişi yok
-MicroSD kart desteği bulunmuyor