Xiaomi, Çin ve Asya pazarında sunduğu fiyat/performans telefonlarıyla dikkati üstüne çekmişti. Çinli telefon şirketi daha sonra hedeflerini büyütüp, diğer ülke pazarlarına giriş yaptı. Bu pazarlardan biri de Türkiye oldu. Xiaomi, Türkiye'de üç tane Mi Store açmış durumda. Yeni ürünlerini de Türk tüketicilere sunuyor. Son olarak elimize Redmi Note 7 geçti. Telefonun performansını test ettik.
Boyut: 159.2 x 75.2 x 8.1 mm
Ağırlık: 186 g
Ekran: 6.3 inç IPS LCD 1080 x 2340 çözünürlük
Çipset: Snapdragon 660
RAM: 3/4/6 GB RAM
Hafıza: 32/64 GB
Kamera: 48 + 5 MP çift ana kamera, 13 MP ön kamera
Pil: 4000 mAh
Bağlantılar: 4.5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, USB-C, kulaklık girişi, IR (Kızıl ötesi), FM radyo
İşletim sistemi: Android 9 Pie + MIUI 10
Biyometrik güvenlik: Parmak izi ve yüz tanıma
Fiyat: 1.999 TL
YAZILIM VE ARAYÜZ
Telefon kutudan Android 9 ve MIUI 10 arayüzüyle çıkıyor. Arayüz bildiğimiz klasik Xiaomi arayüzü. Kullanması kolay. Genel olarak arayüz akıcı, ancak arada İngilizce kalan kısımlar var. Mesela pil tasarruf modları, optimizasyonu bize gelen test telefonunda İngilizce dilindeydi. Geri kalan kısımlar kısımlar Türkçe olarak ayarlanmıştı. Yeni güncellemelerle umarız bu durum çözülür.
GÜVENLİK
Redmi Note 7'nin arka kısmında parmak izi tarayıcı bulunuyor ve gayet hızlı çalışıyor. Tarayıcıya parmak izini tanıtmak da kolay, kısa sürede parmak izini telefona kaydedebilirsiniz. Bununla birlikte biyometrik güvenlik özellikler arasında yüz tanıma sistemi de var, hızlı çalışıyor, ancak karanlık ortamlarda ve güneş gözlüğüyle yaptığımız denemelerin bir iki tanesinde yüz tanıma sistemi çalışmadı.
KAMERA NASIL?
Redmi Note 7'nin arkasında 48 + 5 MP'lik ikili kamera yer alıyor. 48 MP'lik sensörün diyafram açıklığı f/1.8, 5 MP'lik derinlik sensörü ise f/2.2 diyafram açıklığına sahip. Telefon otomatik modda 12 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekiyor. Gündüz veya ışık kaynağının olduğu yerlerde çekilen fotoğraflar genel başarılı. Detaylar kendini belli ediyor. Gece ve düşük ışıklı mekanlarda çekilen fotoğraflarda da detaylar kayboluyor. Her ne kadar telefonun gece modu olsa da, gece çekilen fotoğraflar gündüzdekiler kadar başarılı değil. Bununla birlikte kamerada yapay zeka desteği var, yapay zeka tanımlama yapıp, renkleri, parlaklığı ayarlıyor. Ön tarafta 13 MP'lik kamera yer alıyor. Ön kamera güzel selfie'ler çekmek için yeterli.
PİL PERFORMANSI
İşte geldik telefonun en güzel noktalarından birine. Redmi Note 7'de 4000 mAh değerinde pil bulunuyor. Pil bir günü rahatlıkla çıkartıyor. Klasik olarak kullanım senaryosu uyguladık. Bu senaryo içinde WiFi/mobil bağlantı karışık olmak üzere internette sörf yapmak, sosyal medyaya bakmak, video izlemek, müzik dinlemek, telefonla konuşmak, fotoğraf çekmek, biraz oyun oynamak, e-posta trafiği, makale okumak gibi şeyler yer alıyor. Sabah %100 şarjı olan telefonun, akşam 23:00 civarında şarjının %29 kaldığını gördük. Telefon Qualcomm'un Quick Charge 4 teknolojisini destekliyor, ancak kutudan 5V/2A şarj aleti çıkıyor. Hızlı şarj için ayrıyetten adaptör satın almak gerekiyor.
SONUÇ NEDİR?
Redmi Note 7 genel olarak başarılı ve performanslı bir telefon. Fiyatı da uygun. Eğer günlük kullanımda performansı yüksek, fiyat olarak uygun model arıyorsanız Redmi Note 7'yi düşünmenizi tavsiye ederiz.
Artılar
+Genel kullanımda hızlı
+Yüksek pil kapasitesi ve uzun kullanım ömrü
+48 + 5 MP'lik ana kamera
Eksiler
-UHD video kaydı yok