LG’nin başarılı ekran-gövde oranıyla dikkat çeken yeni amiral gemisi modeli LG G6 inceleme konuğumuz oldu.
Boyutlar: 148.9 x 71.9 x 7.9 mm
Ağırlık: 163 g
Ekran: 5.7 inç'lik IPS LCD, 1440x2880 piksel
Sistem çipi: 4 çekirdekli 2x2.35 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821
RAM: 4 GB
Hafıza: 32/64 GB (MicroSD kart desteği var)
Kamera: Çift 13 MP (f/1.8, OIS, 3-eksen faz tespiti AF) + 13 MP (f/2.4, AF yok), çift-LED flaş, 5 MP, f/2.2, 1080p ön kamera
Pil: Çıkarılamaz Li-Po 3300 mAh
Bağlantılar: 4G LTE Cat 4, USB Type C1.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 4.2
İşletim sistemi: Android 7.0 Nougat
Sim kart türü: Nano SIM
Parmak izi okuyucu: Var
Fiyat: 3.699TL
LG, geçen yıl piyasaya sunduğu ve modüler tasarımıyla büyük beklentiler içerisinde olduğu LG G5 modelinden istediğini alamadı. Tüketiciler LG'nin beklediği ilgiyi telefona göstermedi ve üretici hemen gaza basıp, 2017 yılı amiral gemisi modeli yani LG G6'yı hazırlamaya başladı. Tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda, LG G5'ten farklı bir tasarım anlayışıyla geliştirilen LG G6 modeli sonunda Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtıldı ve kısa bir süre önce de Türkiye'de satışa çıktı.
TeknoKulis ekibi olarak pek vakit kaybetmeden LG G6'yı elimize aldık ve cihazı test etmeye koyulduk. LG'nin yeni amiral gemisi modelinin 3.699TL'lik fiyatını hak edip etmediğini anlamak için bir süredir elimizde olan cihazı çeşitli testlere tabi tuttuk.
Bakalım LG G6'nın tasarımı, ekranı, performansı, kamerası, pil ömrü nasılmış?
Hadi başlayalım
LG G6, kardeşi LG G5'e göre daha tutucu bir tasarımıyla dikkat çekiyor, çıkartılabilir pilden vazgeçiyor ve daha büyük kapasiteli pili ve su geçirmez gövde ile geliyor.
Şaşırtıcı bir şekilde LG G6, Qualcomm'un en üst seviye yonga setini kullanmıyor, bu yüzden Snapdragon 835'i ne yazık ki bu telefonda deneyimleyemiyorsunuz. Bununla birlikte, LG bunun tüketiciye fayda sağladığını savunuyor.
Yüksek çözünürlükteki video için buraya tıklayın.
?
LG'ye göre Snapdragon 821 ile daha fazla çalışma tecrübeleri olduğu için, test edilmemiş bir yonga setine göre çok daha fazla performans çıkarabilir.
Tabii ki LG'nin bu düşüncesinin ne kadar gerçekçi olduğuna incelememizin sonraki aşamalarında değineceğiz.
LG G6 fotoğrafları
Tasarım
LG G6 modelinin tasarımsal anlamda kardeşi LG G5'i andırdığını söylersek yanlış söylemiş olmayız herhalde. İki cihaz genel hatlarıyla birbirlerine benzeseler de keskin olarak ayrıldıkları noktalar var. Başta modüler tasarım olmak üzere. LG, G6 ile birlikte modüler tasarım anlayışından tamamen vazgeçmiş gibi görünüyor.
Bunun yanı sıra LG G6, cam ve metalin karışımı bir tasarım ile kaplanmış, Gorilla Glass ile korunan ve alüminyum çerçeve ile çevrelenen bir tasarıma sahip. Bu arada cihazın arka tarafında Gorilla Glass 5'in ön tarafında ise Gorilla Glass 3 camın olduğunu belirtelim.
Öte yandan LG G6'nın tasarımını başarılı kılan detay ise ekran-gövde oranı ve dar çerçevelerinde saklı. Pürüzsüz ve şık bir tasarıma sahip olan LG G6, daha yüksek ekran-gövde oranıyla (%78.6) LG G5'ten daha büyük bir ekranlı bir model olmasına rağmen aslında daha küçük bir cihaz. LG G6 148.9 x 71.9 x 7.9 mm ölçülerine, LG G5 ise 149.4 x 73.9 x 7.7 mm ölçülerine sahip.
Bunların yanı sıra LG G5'in çıkıntılı kamerası bu telefonda gitmiş. LG, telefonun daha ince tasarımlı olabilmesi için daha gelişmiş bir kamera teknolojisi yerine daha ince sensörler seçtiğini söyledi. Bu çift sensörün hemen altında ise yuvarlak parmak izi sensörü ve güç düğmesi olarak da kullanılan buton bulunuyor.
Platin, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle piyasaya çıkacağı açıklanan modelin alt kısmında ise USB Type-C konektörü ve hemen yanında bir hoparlör bulunuyor. LG kulaklık girişi konusunda ise daha gelenekselci yaklaşıp sağ üst kısma konumlandırmış.
LG G6 modeli LG G5'e oranla çok daha büyük bir pile sahip ancak kalınlığı yalnızca 0.2 mm daha fazla. Cihazların pil büyüklüğü farkı ise 500mAh seviyesinde.
MicroSD desteği ise hala mevcut, 32GB dahili depolama alanının yanındaki 2 TB'a kadar genişletme seçeneği kullanıcıları mutlu edecektir.
LG G6'nın tasarımı kesinlikle daha rafine edilmiş. Hafif hissediyor ve zamanla arka cam plastik gibi geliyor. Tasarım ile ilgili son olarak cihazın parmak izi sensörünün konumundan söz edelim. Gerçekten çok başarılı olmuş. Telefon avuç içine alındığında parmak izi sensörüne sağ işaret parmağıyla çok rahat erişilebiliyor ve ekstra çaba harcamadan telefonun kilidi açılabiliyor.
+Harika ekran
+Su geçirmez gövde
+USB Type-C
-Eski, Snapdragon 821 yonga seti
-Çıkarılabilir pilin olmaması