HTC'nin yeni yıldızı neler sunuyor?
Boyutlar: 145,75 x 70,8 x 7,26 mm
Ağırlık: 143 gram
Ekran: 5 inç AMOLED, 1080 x 1920 çözünürlük, Corning Gorilla Glass 4 koruma, 441 ppi
Çipset: 8 çekirdekli Qualcomm MSM8952 Snapdragon 617
İşlemci: 4 çekirdek 1.5 GHz Cortex-A53 + 4 çekirdek 1.2 GHz Cortex-A53
RAM: 2 GB RAM/3 GB RAM
Hafıza: 16/32 GB dahili depolama + microSD
GPU: Adreno 405
Kamera: 13MP ana kamera + ultrapiksel ön kamera
Pil: 2150 mAh
Bağlantılar: Bluetooth 4.1, Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz), micro-USB 2.0 (5 pimli) bağlantı noktası
İşletim sistemi: Android 6.0 + HTC Sense 7
Sim kart türü: Nano
Ses ve pil
M9'da ve M8'de arkasında desteği olan kılıflar kullanıyordum. Böylece telefonu yatay olarak masanın üstüne koyar ve videoyu açar, izlerdim. Tabii ki BoomSound hoparlörlerden gelen ses eşliğinde güzel oluyordu. Podcast'leri de dinliyordum. Ama A9'un da hoparlörü iyi. Ses kalitesi net ve kapalı alanları kapsayacak şekilde etkili. Ses performansı konusunda A9'un iyi olmasının diğer nedenlerinden biri de Dolby Audio. Kulaklıkla veya normal şekilde sadece hoparlörden olsun, A9'u beni memnun etti. Farklı tarzlardaki müzikleri dinledim, videolar izledim ses konusunda sıkıntı yaşamadım. Test telefonu yanında gelen kulaklıklar A9'un kendi özel kulaklıkları değildi, A9'a özel olanlar ise ayrı şekilde satılacak.
Tabii ki işin biraz daha detaylarına indim. Evimde bas gitarımı telefona ve tablete bağladığım aparatım, ayrıca mini stüdyo kuracak kadar ekipmanım var. Bu vesileyle HTC One A9'un ses performansıyla daha yakından ilgilendim. Sonuç olarak gitarla yaptığım kayıtlar, denemeler vs... sonra belirli bir sonuca ulaştım. One A9'un ses çıkışı, iPhone 6s'e göre biraz daha düşük görünüyor. En azından kendi yaptığım denemelerden sonra elde ettiğim veriler böyleydi. HTC'nin kendi müzik uygulaması yerini Google'ın uygulamasına bırakmış.
2150 mAh'lık pil değeri günümüz için cılız görünüyor. Zaten HTC'nin sevmediğim tarafı da pil konusunda cimrilik etmesi. Normal bir kullanımla pil ancak 1 gün gidiyor. Sabahtan akşama kadar yaptığım rutin kullanım sonucu eve girdiğimde şarj yüzdesi %15 civarında kalıyordu. Ama yoğun kullanımla birlikte kullanım süresi azalıyor. Acil durumlar için Üstün Güç Tasarruf Modu var. Gelelim şarj olma süresine. Telefonu yanında gelen adaptörle şarj ettim. Yarım saat içinde 0'dan %23'e şarj oluyor. 1 saat 5 dakikada ise %50'ye ulaştı. İki buçuk saatlik bir zamanda ise %100 şarj oldu. Test telefonu ve yanında verilen adaptörün şarj performansı özetle bu şekilde. Cihazda Hızlı Şarj 2.0 desteği bulunuyor.
Sonuç olarak HTC One A9 gerçekten hoşuma giden bir cihaz oldu. Tasarımı, kasa kalitesi ve günlük kullanımdaki performansı ile başarılı. A9'un Türkiye fiyatı belli değil, ama 2000-2500 TL arasında olması bekleniyor.
+Başarılı tasarım ve metal kasa
+Android 6.0'la çalışıyor
+Optimize edilmiş yazılım
+Genel performansı başarılı
+Kamera ve ses performansı
-Pil değeri daha yüksek olabilirmiş