Çinli şirketin yeni yıldızı neler sunuyor? Performansı nasıl? P8'i mercek altına aldık.
Boyutlar: 144.9x72.1x6.4 mm
Ağırlık: 144 g
Ekran: 5.2 inç'lik IPS LCD, Full HD çözünürlük
Çipset: HiSilicon Kirin 930
İşlemci: 4 adet 2 GHz'de çalışan Cortex-A53+4 adet 1.5 GHz'de çalışan Cortex-A53
RAM: 3 GB RAM
Hafıza: 16 GB dahili hafıza + 128 GB'a kadar microSD kart desteği
GPU: Mali-T628
Kamera: 13 MP ana kamera, 8 MP ön kamera
Pil: 2680 mAh
Bağlantılar: Wi-Fi 2.4GHz b/g/n Wi-Fi Direct desteği, BT 4.1+LE
Sim türü: Nano sim
Kamera
Huawei'nin P8'de en çok üstünde durduğu noktalardan biri kamera. Hatta duyuru sırasında daha çok kamera ön plana çıkarıldı. Peki söylendiği kadar var mı?
P8 özel bir görüntü işlemcisine, f/2 lense ve Sony tarafından geliştirilen 13 MP'lik RGBW sensöre sahip. Bu üçlünün amacı ise iyi düşük ışık performansı ve kumlanmayı azaltmak. İlk olarak RGBW sensörden başlayayım. RGBW'de geleneksel RGB (Kırmızı, yeşil ve mavi) alt-piksel yanına, beyaz (White/W) alt-piksel ekleniyor. RGBW ismi buradan geliyor. Zayıf ışıklı ortamlarda kaliteli fotoğraf çekilmesini sağlıyor.
Huawei P8'in kamerası gerçekten güzel. Kullanımı kolay ve duyarlı. Ama otomatik odaklamada biraz daha iyi olabilirmiş. P8 hızlıca yüzleri tanıyor ve takip ediyor. Herhangi bir tekniği bilmeden ilginç fotoğraf çalışmaları çıkarabileceğiniz fantastik ışık resmi modu var. Bu modda arkada ışık izleri bırakılıyor. Mesela akan far ışıkları fotoğrafı çekilebilir. Işık modunda Huawei tripod kullanmayı öneriyor ki, telefonda bu uyarı çıkıyor. Fotoğraflar iyi çıkıyor, ancak birkaç fotoğrafta detaylar biraz yoksun gibi geldi bana. Ön tarafta 8 MP'lik kamera bulunuyor, selfie'ler için oldukça ideal. Ayrıca güzelleştirme araçları var, çektiğiniz fotoğrafta düzeltmeler yapabilirsiniz. Yapaylık belli oluyor.
Kamera uygulaması ise işin diğer bir boyutu. Kamera arayüzü kullanışlı, ancak iPhone kamera arayüzüyle benzer. Mesela modlar arası geçişler, fotoğraf filtreleri birbirine benziyor. iPhone'da pozlama denetimi için basılı tutarsanız, fotoğrafların daha aydınlık veya karanlık olmasını ayarlayabileceğiniz seçenek çıkar. Aşağı yukarı hareketle ayarlamayı yaparsınız. Böyle bir işlev P8'de de var. Yukarıda bahsettiğim ışık resmi modu dışında güzellik, fotoğraf, video ve hızlı çekim modları ana ekranda bulunuyor. Sağa sola ekranı kaydırarak bu modlar arasında geçiş yapılabilir. HDR, panorama veya süper gece modu içinse çizgili çizgili duran menü tuşuna basmak gerekli. Açılan menüden ayrıca ayarlara giriliyor, çözünürlük, sesli kumanda, zamanlayıcı vs... gibi özelliklere buradan ulaşılıyor. Sesli kumanda demişken fotoğraf çekmek için Cheese demeniz yeterli. Ses desibeline göre de fotoğraf çekimi yapılabiliyor.
+Genel kullanımda hızlı
+Kamera performansı iyi
+Tasarım çizgileri benzerlik taşısa da gayet kibar ve şık bir telefon
+Arayüz ve yazılımsal birkaç özellik
-Bazı zamanlar uygulamalar çöküyor