Asus’un 7 inç’lik tabletinde hangi yetenekler gizli?
Ekran: 7 inç IPS 1280x800
İşlemci: Intel Atom Z3745, 1.33 GHz 4 çekirdekli
RAM: 1 GB
Hafıza: 8 GB+64 GB'a kadar artırılabilir microSD kart desteği
GPU: Intel HD
İşletim sistemi: Android 4.4.2 KitKat
Ağırlık: 295 g
Kalınlık: 9.6 mm
Kamera: 2 MP ana kamera+0.3 MP ön kamera
Batarya: 3910 mAh
Bağlantılar: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
Fiyat: 350 TL
Cihazda 4 çekirdekli 1.33 GHz'de çalışan Intel Atom Z3745 işlemci var. Ama işlemcinin hızı 1.86 GHz'e kadar çıkabiliyor. GPU ise Intel HD. Bu donanıma 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Teste gelen tablette 8 GB depolama alanı vardı (16 GB'lık seçenek de var). Ancak başta tasarımı anlatırken microSD kart yuvasından bahsetmiştim. MicroSD kart desteği 64 GB. Depolamaya ek olarak bulut depolaması (WebStorage) var. Asus MeMO Pad 7 aldığınızda 16 GB bulut depolamanız oluyor. Ama bunun 5 GB'ı ömür boyu, geri kalan 11 GB'ı ise 2 yıl boyunca geçerli.
Performansı gayet iyi. Günlük kullanımda ve rutin uygulamalarda cihaz problemsiz. Arabirim üzerinde gezinirken bir iki kere duraklamalar oldu, ama büyük ihtimalle bunun sebebi Asus'un yazılımı. Birkaç kere de oyundan ana ekrana dönüşte takılma yaşadım. Geçelim oyunlara. Dead Trigger 2'yi oynarken yoğun efektlerin olduğu bir sahne dışında cihazın performansı iyiydi. FIFA 15'i oynarken de MeMO Pad 7'den memnun kaldım. AnTuTu ve Geekbench 3'le tableti test ettim. AnTuTu'dan 33332 puan aldı. Geekbench 3'te tekli çekirdekte 765, çoklu çekirdekte 2385 puan aldı. Oyun oynarken ve AnTuTu benchmark testinde tabletin arkasında biraz ısınma olduğunu belirtmem lazım.
Arayüz ve yazılım
Asus MeMO Pad 7, Android 4.4.2 sürümünü kullanıyor. Android L yolda ama güncelleme konusunda herhangi bir kelime edilmedi. Asus'un Android üstüne giydirdiği Zen arayüzüyle ekstra birkaç özellik eklemiş. Tabletin özel kilit ekranı var. Menüler ve bildirim barı farklı tasarımda. Kullanıma keyif katıyor. Arayüz ve yazılım, donanım özellikleri kadar çok etkileyici değil, ama pratik. Kullanması basit, kafa karıştırmıyor.
Asus'un kendi uygulamaları var. Mesela yapılacak işleri planladığınız Do It Later bunlardan biri. SuperNote, Omlet Sohbet gibi uygulamalar da var. What's Next konum ve diğer programlara göre uygun bilgileri bir araya getiriyor. Yine daha önce depolama alanında bahsettiğim bulut depolaması WebStorage var.
+Genel olarak performansı iyi
+Pil süresi tatmin edici
+Arayüz pratik olmuş
-Kamera konusunda zayıf kalıyor