İnceleme merkezimize HP’nin hibrit çözümü olan SlateBook x2 ürünü konuk oldu.
-Boyutlar: 19,38x25,8x2,05 cm; sadece Slate: 18,22x25,8x0,96 cm
-Ağırlık: 1,27 kg; sadece Slate: 0,61 kg
-Ekran: 10.1 inç'lik 1920x1200 çözünürlüğünde IPS LCD
-İşlemci: 1.8 GHz hızında 4 çekirdekli Nvidia Tegra 4
-RAM: 2 GB
-Depolama alanı: 32 GB, microSD kart desteği var
-Kamera: 2 mp arka kamera, HP TrueVision HD ön web kamerası
-Batarya: 3375 mAh batarya (tablet), 2960 mAh batarya (klavye)
-İşletim sistemi: Android 4.2 Jelly Bean
Klavye ve şarj süresi
Esas noktalardan biri ise batarya. Tablette 3375 mAh, klavyede ise 2960 mAh batarya bulunuyor. Klavyeye, tableti yerleştirdiğiniz zaman tablet şarj olmaya başlıyor. Bu da uzun bir kullanım süresi sağlıyor. Bu kullanım süresinin günlük normal bir kullanımla, hatta biraz daha az bir kullanımla 2-2.5 gün kadar gidebileceğini belirtebilirim. Ama yok oyuna abanınca, yoğun kullanıma girince 1 gün belki yetebiliyor.
SlateBook x2'nin ciklet klavyesi ise kullanışlı. Bazı klavyelerdeki tuşlar parmakları rahatsız eder, yazı yazmayı engeller; ama SlateBook x2'nin klavyesi öyle değil. Rahatsız edici değil, yazmayı da engellemiyor. Android işletim sistemi olduğundan dolayı da Android kısa yol tuşları klavyede yer alıyor. Kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Tabii ki touchpad de eksik edilmemiş. Genel olarak tepkisi iyi. Bununla birlikte SlateBook x2'nin USB 2.0 bağlantısından da fare bağlanabilir. Touchpad'i kullanmayı sevmeyenler için güzel oluyor. Keşke bir tane daha USB bağlantısı olsaymış daha kullanışlı olabilirmiş. Ayrıca HDMI girişi var. Televizyona, monitöre SlateBook x2'yi bağlayabilir ve görüntü alabilirsiniz. Bunun da denemesini yaptım, sorun çıkmadı.
Klasik olarak sentetik benchmark'lar es geçilmez. Ayrıca AndroBench isimli depolama birimini test eden benchmark daha yaptım. Sonuçlar şu şekilde:
AnTuTu Benchmark: 30650
3DMark Ice Storm Unlimited: 12338
3DMark Ice Storm Extreme: 8124
AndroBench Sequential Read (Sıralı Okuma): 28.35 MB/s
AndroBench Sequential Write (Sıralı Yazma): 4.28 MB/s
AndroBench Random Read (Rastgele Okuma): 6.69 MB/s
AndroBench Random Write (Rastgele Yazma): 0.33 MB/s
Antutu ve 3DMark testinde SlateBook x2 geçerli sonuçları aldı, ama depolama biriminin okuma ve yazma hızı ise biraz düşük kaldı.
Sonuç olarak baktığımızda HP SlateBook x2 ekranı ve klavyesiyle genel olarak iyi. Performansı ise günlük kullanım için yeterli oluyor. Farklı bir çözüm arıyorsanız seçenekler arasında değerlendirilebilir.
+Ekranı genel olarak başarılı
+Klavyesi kullanışlı ve yazı yazması rahat
+Günlük kullanım için yeterli
-Ağır grafikli oyunlarda ve uygulamalarda performans düşebiliyor
-Kamerası daha yüksek olabilirmiş