Yeni neslin ilk adımını Sony'nin yeni konsolu PlayStation 4 attı.
Renk: Jet siyah
Ağırlık: 2,8 kilo
İşlemci: 8 çekirdekli AMD Jaguar
GPU: Yeni nesil AMD Radeon
Disk alanı: 500GB
Disk sürücüsü: Blu-Ray
Bellek: 8GB GDDR5
Diğer: Bluetooth 2.1, HDMI, 2 x USB 3.0
Bu kez Cell yok
PlayStation 3'te kullanılan Cell işlemcisi çok güçlüydü belki, ancak oyunların bu platforma geliştirilmesini zorlaştırıyordu. Bir oyunu Xbox 360 ve PC'ye neredeyse benzer şekilde rahatlıkla hazırlayabiliyorken, PS3'te ise ekstra çalışmalar yapmanız gerekiyordu. Bu da ekstra para ve zaman kaybı anlamına geliyordu, ki zaten zaman zaman yapımcı ve yayıncılar da bu durumdan şikayet ediyordu.
PS4'e baktığımızda ise, AMD'nin Jaguar işlemcisi, hem güçlü, hem de oyun geliştirilmesi konusunda yapımcılara birçok kolaylıklar sunacak. Cell gibi karışık olmaması, hem zaman, hem de bütçe konusunda yapımcılara yükler bindirmeyeceği için üçüncü parti oyunların sayısı ve çıkış tarihleri konusunda PS4'ün PS3'ten çok daha avantajlı olacağını, bunun da oyuncuların işine geleceğini söyleyebiliriz.
Kurulum
PlayStation 4'ün basit bir kurulumu var. Kutuyu açtığınızda bir adet konsol, bir adet Dualshock 4, bir adet mikrofonlu kulaklık, bir adet HDMI kablosu (evet, var) ve bir adet de güç kablosu görüyorsunuz. Güç kablosunu prize, HDMI'ı da televizyona taktığınızda PS4'ü açmanız için hiçbir engel kalmıyor. Bazı kullanıcılar bu tip cihazların kurulumlarında "Acaba zor mudur?" diye düşünebiliyor. Hiç de zor değil arkadaşlar. Cihazı kurduktan sonra, Dualshock 4'ü de tanıtıyor ve menülere ilk adımlarınızı atıyorsunuz. Evet, Türkçe ibareler karşılıyor sizi ve bu ibareler her yerde.
+ Göze hoş gelen konsol ve gamepad tasarımları
+ PS4 performanslı ve olabildiğince sessiz çalışıyor
+ Dualshock 4'ün kullanımı ve özellikleri başarılı
+ Kolay kullanılabilir arayüz
+ PS Vita ile bağlantı desteği
- Cihazın parlak yüzeyi çok rahat tozlanabiliyor ve çizilebiliyor
- Cihazın önünde yer alan açma ve disk tuşları daha kullanışlı olabilirdi