DİĞER ÖNEMLİ KURUYEMİŞLER
Ceviz: Hamilelik döneminde günde ortalama 3 tane tüketilen orta büyüklükteki ceviz, bebeğin beyin gelişiminde oldukça etkilidir. Çok yüksek değerde antioksidan özelliğine sahiptir. Ayrıca iyi derecede lif ve protein kaynağıdır.
Antep fıstığı: Uzmanlar tarafından günde 10 tane yenmesi önerilen Antep fıstığının, hamilelik döneminde vücudun ihtiyacı olan gündelik yağ miktarını karşılayacağı belirtiliyor. Ayrıca bu kuruyemişin vitamin ve protein açısından oldukça zengin olduğu biliniyor.
Fındık: Ülkemizde bolca yetişen fındık, bebeğin anne karnındaki kemik gelişimine bolca muhteva ettiği kalsiyum ile büyük destek sağlıyor. Ayrıca enerji kaynağı olarak da biliniyor.