Çocuklar 14 yaşından önce telefon alınmamalı

Psikolog Efsun Tatar, çocuklara 14 yaşından önce telefon alınmaması uyarısında bulunarak, "14 yaşından önce telefon alınmasını uygun bulmuyoruz. Ancak örneğin çocuk 13 yaşındadır ve okula gelip giderken toplu taşıma aracı kullanıyordur ve böyle bir durumda çocuğa telefon almak zorunda kalınabilir. Ama burada da bazı şeylere dikkat etmeli ve çocuğa gidip de akıllı telefon almamak gerekiyor. Sadece arama amaçlı kullanabileceği telefon alınması lazım" dedi.

Giriş Tarihi: 10.1.2019 14:42 Son Güncelleme: 10.1.2019 15:04
Çocuklar 14 yaşından önce telefon alınmamalı

6- KULAĞA TÜP TAKILMASI İŞLEMİNE NE ZAMAN GEREK DUYULMAKTA, VE NASIL YAPILMAKTADIR. BU TEDAVİYİ KABUL EDİLMEZ İSE SONUÇLARI NE OLABİLİR?

- Takip ve tedaviye rağmen 2-3 ayı aşkın süredir düzelmeyen orta kulak sıvı birikimi

- 40 dB den fazla işitme kaybı gelişmesi

- Kulak zarında çökme ve yapışmalar olması durumunda cerrahi tedaviyi yani kulaktaki sıvının boşaltılması ve tüp takılması işlemini önermekteyiz.

Genel veya lokal anestezi altında uygulanabilen yaklaşık 15 dakikalık bir işlemdir. İşlem mikroskop altında kulak zarında milimetrelik bir kesi yapılarak gerçekleştirilmektedir. Yapılan bu kesiden orta kulakta biriken sıvı temizlendikten sonra tüp daha önce yapılan kesiye yerleştirilmektedir.
Bu belirtiler varlığında cerrahi tedavi reddedilirse hastada kalıcı işitme kaybı, kulak zarında geri dönüşümsüz değişiklikler, konuşma bozukluğu gelişebileceğini ailelerin bilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuklar 14 yaşından önce telefon alınmamalı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA