|
 |
 |
 |
|
 |
 |

  |
|
Gece pazarlıklar oldu
F.Bahçe Başkanı Yıldırım, 'Santra-Özel'de 14 Mayıs için müthiş bir iddiada bulundu: "Son 6 haftada gece pazarlıkları yapıldı. Denizlispor tek umudunun bizim maç olacağı duruma getirildi".
Yıldırım dün gece Santra-Özel'de gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. SABAH yazarları Kazım Kanat, Ahmet Çakar ve Gürcan Bilgiç'in katıldığı program Çakar'ın "Size karşı müthiş bir antipati var. Hep siz mi haklısınız?" sorusu ile başladı. "Evet, hep ben haklıyım. Faruk Süren ile Mehmet Cansun ile ve Özhan Canaydın ile aram hep iyiydi" cevabını veren Fenerbahçe BAşkanı Aziz Yıldırım, gerginliğin nedenini şöyle anlattı: "Özhan Canaydın, Yıldırım Demirören ve Trabzonspor'un o dönemki başkanı Atay Aktuğ ile Swiss Otel'de bir araya geldik. Celal Doğan ve bazı başka isimler de vardı.
ANLAŞMAYI
BOZDULAR Kulüpler Birliği paylaşım ile ilgili bir önerge vermişti ve bu kabul edilmişti. Biz o gün buna karşı çıktık. Bizimle hiç konuşmadan böyle bir şey yapılınca, dışarıda kaldık ve bu şekilde bir araya geldik. Oturduk ve aramızda ön protokol gibi anlaşmalar imzaladık. Ben yoktum, Nihat Özdemir vardı. "Anadolu kulüplerinden oyuncu almayacağız vb" gibi anlaşmalar yaptık. Sonra bunlar hiç olmamış gibi hepsi Kulüpler Birliği ile devam ettiler." Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, G.Saray Başkanı Özhan Canaydın ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile kişisel problemi olmadığını söyleyen Yıldırım, "Ankara'daki bir düğüne gittim. Dediler ki, 'Sizin masanız bu.' Ben Yıldırım Demirören'i dışarıda gördüm ve selamlaştık. Arka masada M.Ali Şahin oturuyordu. Başbakan'ın gelmeyeceğini öğrenince Şahin'in yanına oturdum. Ama bu konu bile başka aksettirildi" dedi.
SEÇİME HİÇ KARIŞMADIK Çakar'ın "Federasyonla, diğer kulüplerle ve bir çok kişiyle sıkıntı yaşıyorsunuz. İstifa ederken bunu kabul etmiştiniz" sözlerine, "İlhan Cavcav ile mesele nedir bilmiyor musunuz? Laflarından dolayı. Ulusoy ile benim şahsi kavgam yok. Federasyon ile ilgili sıkıntı şu: Çifte standart var. Hakemlere etki yapıyorlar. Bu yüzden onlar da istedikleri neticeleri sağlayacak şekilde maç yönetiyorlar" cevabını veren Yıldırım, "Ulusoy'un göreve geldiği son seçime müdahale etmedik. Kulislere karışmadık, Ayhan Bermek'e attık oyumuzu. Ulusoy da geldiğinde 'Ben değiştim' dedi. Denizlispor maçında siz hakem olsaydınız o maçta o şekilde devam ettirir miydiniz?" ifadesini kullandı.
ALTI HAFTAYI İNCELEYİN Ahmet Çakar'ın "Koskoca F.Bahçe 90 dakikada Denizlispor'u yenememesini hakeme bağlamamalı" şeklindeki yorumuna Yıldırım, "Ondan önce son 6 haftayı, hatta 10 maçı alın bir inceleyin bakalım. Geceleri maçların üzerine pazarlıklar yapıldı. Denizli tek umudunun bizim maçımız olacağı duruma getirildi. Şike diye ortaya atılan durumda 15 gün, 1 ay bu konu kapaklarda yer aldı. Temiz spor istiyorsak o zaman federasyondan en alttaki amatöre kadar temiz olacağız. En üstteki temiz değilse aralardakini bunun için suçlayamaz.
ULUSOY'A SORACAKSINIZ Milli takım için bile şike yapıldığı iddiaları var; biliyorsunuz. Türk futbolu kirlendi. Bu iddiaları neden Türk spor basını alıp, incelemedi, çalışma yapmadı. Bizim şampiyonluklarımızda kirlilik yoktur. Ortega, Anelka, Alex, Appiah hangi takımda oynadı? 2000'den bu yana hep iyi oyuncularla oynadık. Biz bunlarla şampiyon olduk. Ama ben diğer şampiyonluklarda kirlilik var demiyorum" cevabını verdi. Yıldırım, G.Saray'ın üst üste 4 şampiyonluğunda Haluk Ulusoy'un etkisi var mıydı şeklindeki soruya da şu cevabı vermekle yetindi: "Bunu Ulusoy'a soracaksınız."
|
|
|
|
 Mustafa GÜLER 09.03.2007 10:16:42 Sayın başkanın anlattığı dönemde, Fenerbahçali oyuncuların elle oynaması serbest diye halk arasında söylem bile gelişmişti;O maçları hangi federasyon ve hakemler yönetmişti acaba aynı yılda beşiktaş kalecesi son saniyede yediği gol için maçı sattı damgası yedi( nasıl bi organizasyonsa) sen son bir maça kalacaksın küme düşmeye oynayan bir takımla karşılacaksın ve o takımı yenemeyince sağa sola bahane bulacaksın.. Bence olmaz. Bu nasıl bi büyüklüktür anlamadım.
 şenol ateş 08.03.2007 14:52:07 bu haluk ulusoy nasıl bir karadenizlidir karadenizli dediğin mert adam gibi adamdır bizim oralardan böyle adamlar çıkmaz bu ne çirkeflik ne ihtiras türk futbolunun içine etti daha ne tutuyorlar orda
 ümit çetin 08.03.2007 14:13:38 bu seçime hiç karışmamak erdemse ve bir önceki seiçimi kulislerle kazanan başkanı desteklediklerini kabul ediyorlarsa acaba bu seçime karımadık demek geçen seçimde istediğimiz aldık şampiyon olduk bu seçime karışmadık abrtmayalım diye anlaşılabilir mi' Bu seçime karışmamak erdemse geçen seçime karışmak aynı oranda erdemsizlik değil midir? Kendi içinde bir kabulü barındırmaz mı bu açıklama.
|
|
 |
|
 |
|