Devletormanlarınınişgaledildiğiveüzerindeyasalaraaykırıbiçimdegökdelenler,villalar,çiftliklervegecekondularyükselirkenseyretmekleyetinen,aradabirhelikopterlesözdedenetimvegösterituruatanOrmanBakanıOsmanPepe'yehaksızlıketmekistemiyorum. Çünkü işgal edilen bu devlet ormanları üzerindeki kaçak yapıları yasallaştıracak 2Byasası için elinden geleni yapıyor. Aynı BakanPepe, özel mülkiyet olan ve bakanlığından hem ön izin, hem de kesin izin alındıktan sonra belediyelerden alınan ruhsatlarla yapılan villaları iskan belgesi ile yüzbinlerce dolar verip tapusunu alan vatandaşların yasal tapuları için iptal davası açıyor. Bununla da yetinmeyip villa sahiplerine bir yazı göndererek parasını verip, tapusunu aldığı mülklerini satamayacaklarını tebliğ ediyor. Peki devletin tapu verdiği bu villalar yasal değil ise bunlar yapılırken seyreden görevlilerinize ne gönderdiniz, Bakan olarak 4 yıldır ne beklediniz?
Hukuktarihinegeçecek Şimdi siz değerli okurlarıma açılan bu dava ile ilgili olası değerlendirmemi yapacağım. 1. OrmanBakanlığı,davayıtekbirdilekçeyleve1823kişiyekarşıaçıyor . Bu boyutta davalısı olan Cumhuriyet tarihinde bildiğim kadarıyla 2 veya 3 dava var. Yassıada (ihtilal sonrası), DevSolDavası (ihtilal dönemi) ve belki de DİSK (aynı dönem) davası... Şimdi lütfen 16.02.2007 tarihinde BeykozAsliyeHukukMahkemesi salonunda (40 metrekaredir) muhtemelen 100-200 avukat ve bir kısım mülk sahibinin katılacağı ve T.C.hukuktarihinegeçecekbuduruşmayıgözünüzdecanlandırın. 2. DavadeğeridavacıOrmanİdaresitarafından2.000.000YTLgösterildi.Acarkent'tebuparaylabelki2villasatınalabilirsiniz . Zaten Bakan Pepe basına yaptığı açıklamalarda buradaki her bir villa değerinin 1 milyon dolar olduğunu söylüyordu. Kaldı ki belediyeye bildirilen emlak beyanname değeri 900 trilyon TL'dir. Toplambağımsızbölümsayısı2700 . Dolayısıyla davacıOrmanBakanlığımuhtemelen12.000.000YTL'ninde (1.200.000 ağaç fidesine denk gelir) davaharcı yatırması gerekir. 3. Davasüresincetahminim3.000.000YTL (300.000 ağaç fidesi bedeli) civarındakeşif,bilirkişiincelemesivetebligatgideri (ki davacı 4 klasör yani 3000sayfacivarı dolusu evrakı davalılara tebliğ etmek zorunda) yapılacak. 4. Davadilekçesi (36x1823=65.628 sayfa), süretutumdilekçelerivevekaletler (1.824x5=9.120), davalıcevapdilekçeleriortalama10sayfa (10x1.824=18.240 sayfa); cevabacevapvedüplik (davalının buna cevabı) (60.000 sayfa civarı) dört klasör evrak (3.000x1.824=5.472.000), bilirkişiraporu300sayfacivarında olacağını varsayalım (300x1.823=546.900) mahkeme kararı davalılarla birlikte 30 sayfa sayalım (30x1.824=54.720), kişi başı tüm dava boyunca ortalama 5 tebligat yapılsa tebliğ zarfları (5x1.824=9.120) tüm bu anlamsız iş dolayısıyla avukatların ve bakanlığın kendi içerisinde yaptığı yazışmalar da aşağı yukarı 1.000.000 sayfa. Şimdi afaki olarak yaptığım bu iyimser hesaplamayla7.300.000sayfacivarındakağıdıntüketileceğini hesapladım...Kağıt ağaçtan yapılır.. Bu kadar sayfa kaç ağaç eder. Bunu en iyi BakanPepe bilir.
Dokunulmazlıkkalkarsa 5. Dava iddiaedildiğigibiOrmanBakanlığıaleyhinebiterse Orman Bakanlığı 1.800.000.000 YTL olan gerçek dava değeri üzerinden davayı takip eden 200 civarında davalı avukatına yasal vekalet ücreti öder. Tahminen 3.000.000.YTL civarı (300.000 fidan); 6. OrmanBakanı veya Bakanlığı'na ve/veya aldığı talimat gereği, varsa gerçeği yansıtmayan rapor yazmak zorunda kalan denetim elemanlarına tazminat ve TCK. 257'ye istinaden (Bakan için tabii ki dokunulmazlığı kalktığında) muhtemelen dava açılır. Bakaniçindavaaçılırsaki,bu'YüceDivan'dagörülür. Davanın Orman Bakanlığı aleyhine bitmesi durumunda, Orrman Bakanı ile sorumlulardan alınması muhtemel tazminatlarla "M ağdurAcarkentOrmanı " kurulur tapusu da özel orman şerhiyle birlikte Orman Bakanlığı'na bağışlanır. Ancak bu dava da 'LütfiKırdar'da yapılabilir.