  |
|
Portakallı kek
23cm'lik bir kek kalıbını yağlayıp, un serpin. İki adet portakalı bir kaba koyup üzerlerine çıkana kadar su katın. Portakallı kabı benmari usulü bir başka kaba oturtup 2 saat kaynatın. Delikli kepçeyle çıkarın, her bir portakalı 4'e bölüp püre kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Yumurta sarıları, portakal likörü ve tozşekeri çırpın. Püreye katıp harmanlayın. Yumurta beyazlarını köpük olana kadar çırpın. Karışıma badem ve kabartma tozu ekleyin. Yumurta beyazlarını hafifçe karıştırarak yedirip kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında üzeri hafif sertleşene kadar pişirin. Üzeri erken kızarırsa alüminyum folyo ile kapatın. Kekin soğumasını bekleyin. Portakal suyu ve tozşekeri şeker eriyene kadar kaynatın. Ateşi kısın ve karışım yarı yarıya azalınca 20 dakika kaynatın. Oluşan köpükleri delikli kepçe ile alıp, soğutun. 3 portakalın kabuklarını ve beyaz kısımlarını temizleyip, dilimleyin. Keki dilimleyin, üzerlerine portakal dilimi koyun. Şurup gezdirip, kremayla servis yapın.
MALZEMELER 8kişilik * 5 adet büyük portakal
* 6 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı portakal likörü
* 250 gr. tozşeker
* 300 gr. badem
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 500 ml. taze portakal suyu (süzülmüş)
* 150 gr. tozşeker
* Krema (servis için)
|