|
 |
 |

En güzel yılbaşı hediyesi
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından düzenlenen ''2007'de 7 Ağaç'' kampanyasıyla yılbaşında süslemek için ağaç kesmek yerine fidan hediye etme imkanı sunuluyor.
ÇEKÜL Kurumsal İletişim Sorumlusu Cennet Günel, ''2007'de 7 Ağaç'' söyleminden hareketle alışılagelmiş armağanların dışında, tüketicilere özel ve anlamlı bir armağan seçeneği sunmaya çalıştıklarını vurguladı.
Armağanın kalıcı, anlamlı ve özel olmasını isteyenler için en güzel hediyenin ağaç olduğunu belirten Günel, şunları kaydetti:
''Yeni
yılda özel olduğunu düşündüğünüz kişilere ülkemizde bir kişinin bir yıl boyunca tükettiği 7 ağaçtan yola çıkarak, 7 fidan armağan edebilirsiniz. Ağaç şeklinde yaka iğnesi, dekorasyon amaçlı kullanılabilen cam ağaç ve cam yılbaşı ağacını da hediye seçenekleri arasına aldık. Ayrıca yine Tan Oral, Yeşim Dizdaroğlu ve Zeynep Özatalay tarafından özel olarak tasarlanmış üç boyutlu sertifikalar da yılbaşı hediyesi için güzel bir seçenek.
Kampanyaya destek vererek ormanların korunmasına katkı sağlamak ve sevdiklerine kalıcı bir armağan etmek isteyenler 7 fidan dikilmesi için 30 YTL karşılığında kampanyamıza dahil olabiliyor. Cam ağaçlar 5 YTL, 3 boyutlu sertifikalar 10 YTL karşılığında satışa sunuldu:
''2007'de 7 ağaç'' kampanyası ile her bireyin bir yıl boyunca harcadığı ağacın telafi edilmesinin hedeflendiğini belirten Günel, dikim mevsimi sonunda, ağaçların cinsi ve nereye dikildiğini gösteren bir doğa kimliğinin kampanyaya destek verenlere gönderildiğini kaydetti.
Çevre ve Orman Bakanlığının gözetiminde dikilen fidanların bakımının bakanlığın ilgili birimlerince gerçekleştirildiğini dile getiren Günel, fidanların İstanbul'un Çatalca ilçesi ve Kilyos semti ile Muğla, Bursa, Antalya, Bilecik, Sivas, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kocaeli'ndeki ''7 Ağaç Ormanları''nda büyüyeceğini sözlerine ekledi.
(AA)
|