Kabaklı gözleme
Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Orta boy bezeler hazırlayın ve merdaneyle ince yufkalar açın. Karakabağın kabuklarını soyun ve doğrayın. Kendi suyu ile pişirin. Püre haline gelince tuzu, karabiberi arzuya göre koyun. Soğanı ince ince doğrayın. Yağda pembeleştirin ve püre haline getirdiğiniz kabağı içine katın. Yufkaları çok hafif yağlayıp, katlayın. Bohça haline getirin. Bir katın harcını koyun. Teflon tavada ön yüzünü yağsız pişirin. Ters çevirin. Diğer yüzü hafif yağlayın. Tekrar çevirin. Böylece gözlemelerin iki tarafı da pişmiş olur.
MALZEMELER * 5 su bardağı kadar un
* 1 orta boy karakabak
* 1 su bardağı sıvıyağ
* tuz
* karabiber
|