  |
|
Çilekli çoko kek
Un, kakao, 80 gr. tozşeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Tereyağını ekleyip harmanlayın ve ince ekmek kırıntısı oluncaya kadar robottan geçirin. Ayrı bir yerde 300 ml. krema ve vanilyanın yarısını karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın,çikolata ve kremalı karışımı ilave edin, çatalla karıştırın. Malzemeler karışıncaya kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış yüzeyde 2.5 cm. kalınlığında açın. Yağlı kağıt yayılmış bir fırın tepsisine alın. Üzerini streçle örtün ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Hamurdan 9 cm. çapında 12 adet daire kesin, fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ve 2 cm'lik aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 17-18 dakika pişirin. Fırından çıkarınca dairelerin üzerine hafifçe bastırın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Kalan krema, kalan tozşeker ve kalan vanilyayı krema koyulaşıncaya kadar mikserle 7-8 dakika çırpın. Düz bir zemine bir adet kek koyun, üzerine sırasıyla krema, çilek, kek, krema yerleştirin. Kalan malzemelerle aynı işlemi yapın. Çileklerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 3.5 su bardağı un (elenmiş)
* 7 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1.5 çorba kaşığı kabartma tozu
* 1.5 çay kaşığı tuz
* 9 çorba kaşığı tereyağı (küçük küp kesilmiş ve oda sıcaklığında)
* 2 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı vanilya
* 200 gr. çikolata (rendelenmiş)
* 1 kg. çilek
|