  |
|
Lezzet Güneşi
Mantarlı makarna Bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, soğan, sarmısak ve kırmızıbiberi ilave edin. Soğan yumuşayana ve sararıncaya kadar en az 8 dakika sık sık karıştırarak soteleyin. Sucuk ve mantarları ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Şarabı tencereye döküp, kaynama noktasına getirin. Bir, iki defa köpürttükten sonra domates, domates salçası, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin ve kapağı açık olarak 15 dakika kaynatın. Sos pişerken, başka bir yerde tuzlu kaynar suda makarnayı pişirin. Keçi peyniri dilimlerini fırın kağıdı üzerine koyup, üzerine zeytinyağı ve karabiberi serpin. Önceden ısıtılmış fırının ızgara konumunda 1-2 dakika pişirin. Makarnayı süzüp, sıcak sosa ilave edin. Üzerine kızarmış keçi peyniri koyarak sıcak servis yapın.
4 kişilik
* 500 gr. kestane mantar (iri dilimlenmiş)
* 1 paket yassı makarna
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı (+serpmek için)
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak
* 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)
* 100 gr. sucuk (kuşbaşı doğranmış)
* 3/4 su bardağı kırmızı şarap
* 1/2 kg. domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 100 gr. keçi peyniri (dilimlenmiş)
* Tuz, karabiber
|