 |  |
  |
|
Ne çok "Boncuk Memet" var bilseniz
Fatih Altaylı kulağıma eğilip dedi ki "Ne zaman şehir dışına gitsen iyi işler çıkıyor. Sen devamlı gez, dolaş. Atla arabana, Anadolu'yu karışla. Güzel olur değil mi?"
Soluğu nerede aldım? "Körün istediği bir göz" durumu hasıl oldu. Gazetecinin seyyahlığından daha besleyici ne olabilir ki? Lafı ikiletmeden Gaziantep'te aldım soluğu. Belki ortalığı sarsacak, gündem yaratacak bir şey çıkmadı ama müthiş bir gözlem vahası, insan laboratuarında buldum kendimi.
Şaştım kaldım Valiyle de kanka oldum, otelci İbrahim Ağa ile de . İmam Çağdaş Kebapçısı Burhan biraderi de tanıdım, ' Abdal' soylu sokak davulcusu Aziz Dayı' yı da. Arada çoğu genç meslektaşları da görme, tanıma şansı doğdu. Daha 2 hafta önce Trabzon'da çalışmalarına, azimlerine, akıllarına, çabalarına hayran kaldığım "amatör" basın mensuplarına şaştığım kadar, Gaziantep'te yaşayan ve mesleğe gönül veren o kardeşlere de bayıldım valla.
Evi barkı unutuyor Haydi kendi grubumuzdan bir pırlantaya, Mehmet Boncuk'a (Boncuk Memet) torpil yapıp, onun etrafında diğer kardeşlere de saygı sunalım. Boncuk Memet iş deyince evi barkı, hanımı çocuğu unutup yollara düşen bir adam. Sırtında askerin melbusat torbası iriliğinde bir çanta. Laptopu, fotoğraf makineleri, kabloları, kayıt cihazları, defteri, kalemi ve her bir şeyi yüklü.
Fark attılar Telefonu sürekli çalıyor, istihbaratlar geliyor, Adana'dan sorumlu Temel'den ya da bizzat İstanbul'dan, yurt haber müdürümüz Aydın'dan haber talepleri geliyor. Dahası Antepliler'in şikayetleri, dertleri, feryatları birbirini izliyor. Kulağına yapışık gezdirdiği telsizin her bir anonsunu müthiş bir dikkat ve titizlikle dinliyor bir yandan da. SABAH'ın bölgeyi hallaç pamuğu gibi atan, tek başına büyük gazetelerin toplamına fark atan Güney Eki'ne tam sayfa söyleşiler, dosyalar, fotoğraflar ışınlıyor hiç durmadan.
Kaygıları ne? Sonra çevreye baktım, gördüm. Sadece Boncuk Memet değil bu durumda olan. Yerel ya da ulusal basında çalışan gençlerin çoğu saygı duyulacak bir cevvallikle uğraş veriyor. Orada haber atlatmak, atlamak, sayfalarda büyük yer kapmak, imzası kocaman çıkmak, kelle fotoğrafıyla iş sokmak, çevreyi ve istihbaratı geniş tutmak en büyük kaygısı bu meslektaşların.
Kılcal damarlar Evet... Basın dünyasının beyni İstanbul, kalbi Ankara, ana damarları büyük kentler ama, bu çocuklar da tüm yurdu, bedenimizi saran kılcal damarlar örneği sarmış sarmalamış halde. Onlar ana damarla kan taşımasa kalp neyi pompalayacak, beyne nasıl kan ulaşacak? Sadece Boncuk Memet'i değil, meslek adına boncuk boncuk ter döken tüm kardeşleri alınlarından öpüyorum . Elleriniz dert görmeye kardeşler.
|