  |
|
Dönerli irmik bohçası
Dönerleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Eritilmiş bir çorba kaşığı tereyağı ile üzerlerini yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Yağlanmış porsiyonluk kapların taban ve kenarlarını dönerlerle kaplayın. Kaynar süte yavaş yavaş ve karıştırarak irmiği ilave edin. Karıştırmaya devam ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Bir çorba kaşığı tereyağı, üç çorba kaşığı kaşar peyniri ve tuz ilave edip, iyice karıştırın. İrmikli harcı, dönerle kapladığınız kaselere paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika ısıtın. Kalan tereyağını ısıtıp, sarmısakları sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Mantarları ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domatesi katıp, 5 dakika pişirin. Isınmış dönerli malzemeyi tabaklara ters çevirip çıkarın, üzerlerine maydanoz ve kalan kaşar peynirini serpip, hazırladığınız mantarlı sosla birlikte servis yapın
6 kişilik * 1 paket döner * 3 su bardağı su (kaynar) * 1 su bardağı irmik * 3 çorba kaşığı tereyağı * 6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz (arzu edilen miktarda) * 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) * 1 su bardağı mantar (iri doğranmış) * 4 adet domates (rendelenmiş) * 1 adet yumurtanın sarısı * 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
|