  |
|
Lezzet Güneşi
Kır papatyası Yumurtaları 10 dakika haşlayıp, soğuk suya koyun. Soğuyan yumurtaları soyup, uzunlamasına ikiye bölün. Ispanakları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, süzün ve ince doğrayın. Isıtılmış 1 çorba kaşığı tereyağında soğan ve sarmısakları yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Tavayı ateşten alıp, ıspanağı katın ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı porsiyonluk tabaklara paylaştırın. Ispanakların üzerlerine kesik tarafları üste gelecek şekilde 2'şer adet yarım yumurta yerleştirin. Kalan tereyağını eritip, unu 2 dakika kavurun. Ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ilave edin. Tavayı tekrar ateşe koyup, karışım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşi kapatıp, hardal, tuz, karabiber ve gravyer peynirinin yarısını ekleyin. Karışımı yumurtaların üzerine döküp, kalan gravyer peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırının ızgara konumunda 8-10 dakika pişirin, arzu ederseniz kızarmış ekmekle birlikte sıcak olarak servis yapın.
8 kişilik * 8 adet yumurta
* 500 gr. ıspanak (sadece yaprakları)
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet ufak boy soğan (soyulmuş, ince doğranmış)
* 1-2 diş sarmısak (soyulmuş, dövülmüş)
Peynirli sos: * 1 çorba kaşığı un
* 200 ml. süt
* 1 tatlı kaşığı hardal
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 çorba kaşığı gravyer peyniri (rendelenmiş)
* Kızarmış ekmek (servis için)
|