  |
|
Ciğer bohçası
Isıtılmış yağda soğanı, fıstığı ve üzümü, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Taze soğanı katıp, 2-3 dakika pişirin. Pirinci ilave edip, 2-3 dakika daha pişirin. Ciğer, maydanoz, nane, dereotu, karabiber ve kırmızıbiberi katıp, 15-20 dakika demlendirin. Ilınınca yumurta ilave edip, 1-2 kez karıştırın. Porsiyonluk bir kasenin içine 1 adet daire kesilmiş yufkayı koyun. Hazırlanan harçtan yufkanın içine doldurup, kenardan taşan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirip, dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.
6 kişilik * 500 gr. ciğer * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince çintilmiş) * 1 çorba kaşığı çamfıstığı * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 2 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 3 kahve fincanı pirinç * 1 çay bardağı maydanoz (kıyılmış) * 1 çay bardağı nane (ince kıyılmış) * 1 çay bardağı dereotu (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 2 adet yufka (20-25 cm. daire kesilmiş)
|