Lezzet Güneşi
Hindili elmalı kısır Bulguru unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayın ve süzün. Derin bir kaba alın, üzerine kaynar suyu gezdirin, bir kez karıştırın, üzerini örtün ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Bulgur, elma, et ve maydanozu harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve acı biber sosu ile tuz ve karabiberi de ekleyin. Tekrar iyice karıştırıp, servis yapın.
(6 kişilik) * 2 su bardağı bulgur (köftelik) * 2 su bardağı su (kaynar) * 3 adet elma (kabuklu, küçük küp doğranmış) * 300 gr. hindi göğüs kuşbaşı (4'e kesilmiş, haşlanmış) * 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet limonun suyu * 1 çay kaşığı acı biber sosu * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|