|
 |
 |
 |
Berlusconi: AB Anayasası'nın geleceği belirsiz
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Fransa ve Hollanda'da yapılan referandumlardan alınan sonuçlarla, AB Anayasası'nın geleceğinin ''belirsizleşmiş durumda'' olduğunu söyledi.
Berlusconi, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorunun nasıl aşılacağına ilişkin henüz somut bir çözüm bulunmadığını belirterek, ''Bunlar herkesin gündeminde olan sorular. Avrupa Konseyi'nin Haziran ortasındaki toplantısında buna bir cevap bulacağız. Ama şu an itibariyle Avrupa Anayasası konusunda, hazır ve de herkes için geçerli olabilecek bir cevap yok'' dedi.
İtalya Başbakanı, ''AB Anayasası'nın geleceğinin şu an itibariyle belirsizleşmiş durumda olduğunu'' kaydetti. Gazetecilerin, ''Hollanda'nın da hayır demesinin ardından AB Anayasası'nın geleceği ne olacak?'' sorusunu yanıtlayan Berlusconi, ''bu konuda henüz bir çözüm bulunmadığını'' ifade etti. İtalya, 6 Nisan 2005'te parlamentoda yapılan oylamayla AB Anayasası'nı kabul eden ülkeler arasına girmişti.
(AA)
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|