  |
|
Lezzet Güneşi
Kır danası Isıtılmış yağda etlerin her iki tarafını 4'er dakika kızartın. Delikli kaşıkla tavadan alın. Aynı tavada 2 diş sarımsak, soğan ve havuçları katıp, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Salamları ilave edip, karıştırarak 2-3 dakika daha soteleyin. Kekik, defne, maydanoz ve mercanköşkü mutfak ipiyle sıkıca bağlayın. Hazırladığınız otlar, domatesler, limonun yarısı, erik, et suyu, tuz ve karabiberi soğanlı karışıma ilave edin. Etleri tavadaki malzemelere katıp, malzemenin altına gömün. Pişen limonu alıp, beyaz kısımlarını çıkartın ve küp doğrayarak tekrar tavaya atın. (Etlere lezzet ve yumuşaklık verir.) Çok kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 1,5 saat pişirin. Kalan sarımsakları doğrayın, kalan limonun beyaz kısımlarını alıp robottan geçirin, maydanoz ve ekmek kırığını ekleyip, harmanlayın. Etleri üzerlerine biraz kendi suyundan, biraz da ekmek kırıklı karışımdan dökerek servis yapın.
MALZEMELER (4-6 kişilik) * 900 gram dana eti (dilimlenmiş, 1 cm. kalınlığında inceltilmiş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 10 diş sarımsak (dilimlenmiş) * 2 adet kırmızı soğan (dörde bölünmüş) * 4 adet orta boy havuç (küçük küp doğranmış) * 100 gram macar salam (kare doğranmış) * 1 sap kekik * 2 adet defne yaprağı * 2 sap maydanoz * 1 sap mercanköşk * 6 adet domates (elma dilimlenmiş) * 1 adet limon (kabukları soyulmuş) * 5 adet kuru erik (çekirdekleri çıkartılmış) * 1 çay bardağı et suyu * 1 demet maydanoz (taze doğranmış) * 2 dilim ekmek kırığı (arzuya göre) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|