  |
|
Lezzet Güneşi
Çikolatalı nadide Tereyağı, kahve, su, çikolata ve şekeri pürüzsüz hale gelinceye kadar ateş üstünde karıştırın. Karışımı bir kaba alıp yumurta, unlar ve kakaoyu çırparak ilave edin. 8x25 cm. ebatlarında iki adet kalıbı yağlayıp, taban ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Beş dakika bekleyip, kalıptan çıkartın. Kekleri testere dişli bir bıçakla yatay olarak ikiye kesin. Naneli krema için tereyağını mikserle çırpıp, pudra şekeri, süt, nane likörü ve gıda boyasını ilave edip, çırpın. Naneli kremanın yarısını keklerin alt parçalarının üzerine sürüp, üst kısımları ile üzerlerini kapatın. Kalan kremayı, sıkma poşetine koyup, boyuna kalın bir şerit şeklinde keklerin üzerlerine sıkın. Bir saat buzdolabında dinlendirin. Çikolata ve kremayı kısık ateşte pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp, buzdolabından çıkarttığınız keklerin üzerine dökün. Kenarlarını düzeltip, oda sıcaklığında çikolata katılaşıncaya kadar bekletin.
MALZEMELER (20 kişilik) * 120 gram tereyağı (doğranmış) * 2 tatlı kaşığı kahve * 1 su bardağı su * 100 gram bitter çikolata (iri doğranmış) * 1,5 su bardağı tozşeker * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 su bardağı kekun * 1 çay bardağı un (elenmiş) * 2 çorba kaşığı kakao Naneli krema * 125 gram tereyağı (doğranmış) * 3 su bardağı pudra şekeri * 2 çorba kaşığı süt * Yarım tatlı kaşığı nane likörü * 1-2 damla yeşil gıda boyası Çikolatalı sos * 300 gram bitter çikolata (iri doğranmış) * 1 su bardağı krema
|