  |
|
Lezzet Güneşi
İncirli kek Mısır unu ve 1,5 su bardağı şekeri tahta kaşıkla karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave edip, karıştırarak kısık ateşte mısır unu yumuşak ve koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir tepsiye döküp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tereyağı, portakal kabuğu ve kalan şekeri köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurtaların her birini ekledikten sonra karıştırmaya devam ederek teker teker ilave edin. Karışımı daha büyük bir kaba alıp, mısır unlu karışım, kekun, un ve incirleri ilave edin. 20 cm. çapında yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirip, üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 45 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra çıkartın ve pudraşekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER (12 dilim) * 2 su bardağı tozşeker * 2 su bardağı mısır unu * 2 su bardağı süt * 125 gram tereyağı * 1 çorba kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş) * 2 adet yumurta * 1,5 su bardağı kekun * 1 çay bardağı un * 10 adet kuru incir (iri doğranmış) * 3 çorba kaşığı pudraşekeri
|